Izbranci Luigija Apollonija so na novogoriškem stadionu zasenčili ljubljansko vrsto. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so v dobre pol ure zabili tri gole. Gorica ima po sedmih tekmah tri zmage ter po dva poraza in neodločena izida, tokrat preslaba Olimpija pa ima ob tekmi manj tri zmage, neodločen izid in dva poraza.

Mednarodno obarvani Novogoričani so tekmo proti Olimpiji začeli dobro in po pol ure vodili že z zanesljivih 2:0. Ljubljanski vratar Aleksander Šeliga je bil prvič na preizkušnji v deseti minuti po strelu Massima Code, šest minut pozneje pa je prvič klonil, potem ko je najprej obranil strel z glavo Codi, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Gianluca Lapadula. Sedem minut zatem so Primorci znova zatresli ljubljansko mrežo, a je sodnik zadetek Lapadule razveljavil zaradi prekrška.

Ljubljančani so prvič zagrozili v 25. minuti, ko je Zajko Zeba s prostega strela meril malce previsoko. Zato pa je bil pet minut pozneje natančnejši Amedej Vetrih, ki je z roba kazenskega prostora uspešno končal protinapad. Luknjasta obramba gostov pa je v prvem polčasu klonila še enkrat, in sicer v 35. minuti, ko je Coda iz bližine izkoristil podajo s strani.

V 38. minuti je Matija Širok v kazenskem prostoru podrl Matica Finka, najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Nik Omladič in tako vrnil nekaj upanja zeleno-beli ekipi, ki je v končnici prvega polčasa znova pustila preveč prostora domačim nogometašem, a slednjim ni več uspelo zatresti mreže, tako kot tudi ne Andražu Šporarju, čigar strel je Alex Cordaz obranil.

V uvodu drugega polčasa je bila igra mirnejša, ekipi pa si razen nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov nista pripravili pravih priložnosti. Novogoričani so brez posebnih težav držali zanesljivo prednost, saj ljubljanska igra kljub menjavam ni stekla, izbranci Andreja Razdrha so delali preveč napak. Novogoričani so zmago potrdili v 82. minuti, ko je Šeliga odbil žogo po prostem strelu Code do Danieleja Bazzoffie, ki jo je povsem neoviran iz bližine potisnil v mrežo.

Fajić rešitelj Maribora

Državni prvaki še naprej ostajajo pri stoodstotnem izkupičku v tej sezoni državnega prvenstva. Na šesti tekmi so dosegli še šesto zmago. Tako kot že nekajkrat so jim Kranjčani predstavljali trd oreh, ki pa ga je strl zadetek Nusmirja Fajića v uvodnih minutah drugega polčasa. Kranjčani so na drugi strani na sedmi tekmi doživeli šesti poraz in ostajajo na dnu lestvice.

Kranjčani so tekmo začeli konkretneje od gostov, ki so sicer imeli žogo več v posesti, a igra dodobra spremenjene postave v primerjavi z obračunom z Viktorio iz Plzna v kvalifikacijah za ligo prvakov ni stekla. Pri domačih je uvodoma dvakrat poskusil debitant Uroš Palibrk, ki pa je prvič meril previsoko, drugič pa premalo močno, v 22. minuti pa je Jasmina Handanovića z močnim strelom preizkusil še Petar Stojnić.

V 20. minuti je na drugi strani Jean-Philippe Mendy meril malo mimo gola, tri minute pozneje pa je sodnik Matej Jug razveljavil zadetek Marcosa Tavaresa, saj je pred tem dosodil prekršek Aleša Mejača nad Igorjem Bukaro. Kranjčani so se osredotočili na branjenje svojega gola in protinapade, Mariborčanom pa nikakor ni uspelo unovčiti terenske pobude.

Gostujoči trener Ante Čačić je na začetku drugega polčasa v igro poslal Damjana Boharja, ki je v 54. minuti zapravil lepo priložnost, ko je nastreljal vratarja Žana Pelka, in Nusmirja Fajića, poteza pa se mu je kmalu obrestovala, saj je prav Fajić v 55. minuti poskrbel za vodstvo Maribora. Mejač je podal z desne strani, mariborski napadalec pa je v kazenskem prostoru učinkovito končal akcijo.

Sledila sta dva poskusa Tavaresa, pri prvem so mu sodniki znova razveljavili zadetek, takrat zaradi prepovedanega položaja. V 66. minuti je na drugi strani močno s 30 metrov sprožil Jalen Pokorn, Jasmin Handanović pa se je izkazal. Kranjčani so vedno več tvegali in napadali, med drugim je Mustafa Nukić v 77. minuti zatresel zunanji del vratnice s strelom z 20 metrov, v 82. minuti pa je Dinnyuy Kongnyuy z glavo meril nenatančno. Dve minuti pred iztekom 90 minut je znova udaril Nukić, iz težkega položaja je meril pod prečko, a je mariborski vratar ohranil mrežo nedotaknjeno.