Z uporabo statističnih podatkov, ki segajo vse v leto 1960, je investicijska banka s sedežem v New Yorku ugotovila, da imajo aktualni svetovni prvaki Španci za ponovitev uspeha vsega 9,8 odstotka možnosti. S tem je zasedba selektorja Vicenteja del Bosqueja šele na četrtem mestu, in sicer za Nemčijo (11,4 odstotka možnosti) in Argentino (14,1 odstotka možnosti). Največji favoriti so z naskokom gostitelji Brazilci, ki jim banka pripisuje kar 48,5 odstotkov možnosti za zmago na bržkone največjem športnem dogodku na svetu.

A kot so poudarili pri Goldman Sachsu, njihove napovedi temeljijo predvsem na preteklih uspehih reprezentanc in so statistične narave, kar pomeni, da individualnih sposobnosti nogometašev v svojih izračunih niso upoštevali.

Ta podatek bi znal vsaj malo potolažiti angleške navijače, saj Goldman Sachs njihovi izbrani vrsti za zmago v Braziliji pripisuje vsega 1,4 odstotka možnosti. A tudi slednji kaže bistveno bolje kot na primer Kamerunu, Japonski in Alžirija, ki imajo za zmago natanko nič odstotkov možnosti.

Kot zanimivost še velja omeniti, da je investicijska banka objavila tudi svoj seznam idealne enajsterice prvenstva, v kateri so se znašli štirje igralci Barcelone, trije Bayerna, dva pa sta iz Reala.

(Foto: Goldman Sachs)