Gerrard se je pred kratkim reprezentančno upokojil, kapetanski trak pa je predal Waynu Rooneyju. Napadalec Manchester Uniteda bo prav na naslednji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016, ko se bo Anglija v soboto na Wembleyju pomerila s Slovenijo, stotič nosil dres Anglije.

"Sam je kriv, da je tako dober," je o Rooneyju v intervjuju za ITV Sport dejal Gerrard in nadaljeval: "Za Wayna je to skoraj kompliment, ker je tako dober. Mediji vedo, da je igralec svetovnega kova, ki lahko ustvari magične trenutke. Normalno je, da bo požel vso pozornost. V preteklosti je dokazal, da pritisk dobro prenaša."

"Toda menim, da je krivda sodržavljanov, ker ustvarjajo pritisk in se osredotočajo na posameznike. Podobno se dogaja s Sterlingom. Vedno se je to dogajalo. Mediji in ljudje so zmeraj iskali heroja in vanj polagali vso upanje," pa je o pritisku povedal Gerrard, ki je za Anglijo zbral 114 nastopov, v mislih pa je imel mladega soigralca iz Liverpoola, ki ga na Otoku že pri 19 letih kujejo v zvezde.