Štiriintridesetletnik, ki bo svojo kariero skoraj zagotovo nadaljeval v ameriški profesionalni nogometni ligi MLS, je v pogovoru za britanske medije ta konec tedna dejal, da se je za odhod iz Liverpoola med drugim odločil tudi zaradi trenerja Brendana Rogersa, ki mu ni mogel več jamčiti, da bo lahko igral na vsaki tekmi.

Gerrard je ob tem poudaril, da je bil še poleti pripravljen podpisati novo pogodbo, vendar mu je klub ni ponudil. »Če bi mi med poletjem ponudili nov dogovor, bi ga podpisal. Takrat sem se ravno poslovil od reprezentančnega nogometa in se povsem osredotočil na Liverpool. Tu je veliko če-jev, vendar sem imel v obdobju med poletjem in koncem novembra kar nekaj časa za razmislek. Ne želim kriviti druge in nisem jezen. V ekipi so tudi ostali, klub pa mora misliti tudi na druge stvari. Sam s prstom ne kažem na trenerja ali kogarkoli v klubu,« je za časnik Liverpool Echo obrazložil nogometaš.

Gerrard je kljub svojim zrelim letom še vedno eden najboljših mož Liverpoola. To je še enkrat več dokazal v ponedeljek, ko je z dvema zadetkoma pomagal svojemu moštvu do zmage z 2:1 proti AFC Wimbledon, s čimer se je angleški podprvak uvrstil v četrti krog FA pokala.