Fascinirali so me bolj kot Nemci, ki so vztrajali do konca in imajo v svojih vrstah dovolj kakovostnih nogometašev. Eden teh je Thomas Müller, ki se komu morda zdi neroden, a ima odličen občutek za prostor in gol. Pri tem je tako dober, da bi ga lahko preimenovali kar v Gerda Müllerja. Francozi so imeli dober žreb v skupini in osmini finala. Ravno navdušili niso. Ker še niso igrali proti najboljšim, je težko ovrednotiti njihove predstave. Mislim, da imajo zelo malo možnosti proti Nemčiji. Toda žoga je okrogla. Nemci so imeli precej težji razpored, prepričan pa sem, da lahko prestavijo v še eno hitrost višje. Skupaj z Nizozemci jih pričakujem v finalu.

Nemci igrajo nekoliko drugače kot nekoč, saj so spremenili slog igre. Včasih so bili podobni Angležem, zdaj več stavijo na taktiko kratkih podaj. Igro so počasi začeli spreminjati, od kar je Mathias Sammer prevzel delo v mladinski reprezentanci. Začel je prihajati nov val kakovostnih igralcev, dobro tehnično podkovanih na čelu z Mariom Götzejem. Na osnovi precejšnjega števila kakovostnih mladih nogometašev so lahko spremenili način igre. Ne igrajo več le direktno na gol, ampak tudi v širino. Medtem Francozi še vedno igrajo približno na podoben način kot vedno. Nikoli niso igrali izrazito garaško, ampak bolj na znanje, včasih hitreje, včasih počasneje. Ne gre pa te reprezentance primerjati z generacijo z Zinedinom Zidanom na čelu.

Na tekmi med Brazilijo in Kolumbijo dajem prednost slednji, kajti Kolumbijci so prikazali precej boljši nogomet kot Brazilci, ki slonijo le na Neymarju, v osmini finala pa jih je rešil vratar. Na nobeni tekmi še niso prikazali dobrega nogometa. Bili so neprepričljivi, včasih so igrali celo negledljivo. Glede na to, da vemo, kakšen nogomet so Brazilci gojili in kakšne nogometaše so imeli, jih je zdaj kar težko gledati. Kolumbija je poleg Mehike pokazala najlepši nogomet do zdaj. Poleg tega je ekipa zelo kompaktna, imajo izvrstnega vratarja, vse linije so dobro pokrite. Imeli so dokaj zahtevne tekmece. Brazilci bodo imeli veliko podporo navijačev, medtem ko Kolumbija ne more ničesar izgubiti. Brazilci so pod pritiskom vse od prvega dneva naprej. Pričakovali smo, da bo prva tekma najtežja in da se bodo potem sprostili, a so igrali iz tekme v tekmo slabše. Niso pokazali ničesar, zaradi česar bi lahko trdil, da so favoriti. Imajo le prednost domačega terena.

Marinko Galić je nekdanji reprezentant.