Predstavnik te velikanske ruske naftne družbe Sergej Kuprijanov je za ruski finančni dnevnik Vedomosti zatrdil, da Gazprom v bližnji niti v daljni prihodnosti na načrtuje večjih investicij v Crveno zvezdo, zato so vsakršna ugibanja o odkupu stoodstotnega deleža v Crveni zvezdi neresnične špekulacije.

Srbski mediji so zagrabili novico in so že začeli zidati gradove v oblakih, tako bi od Gazpromovih sto milijonov 40 milijonov dobila država, kar 20 milijonov mesto Beograd, medtem ko bi 40 milijonov evrov zadostovalo za krpanje zvezdinega dolga. Gazprom bi sicer postal lastnik moštva in vseh objektov Crvene zvezde v Beogradu.

Po koncu minule sezone je Fortuna obrnila hrbet najbolj priljubljenemu srbskemu nogometnemu klubu. Evropska nogometna zveza Uefa ni pokazala milosti za težave nekoč velikana jugoslovanskega in srbskega nogometa. Zaradi kršenja finančnih pravil je klub izgubil pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih, čeprav je pod vodstvom slovenskega strokovnjaka Slaviše Stojanovića Crvena zvezda po sedmih letih znova osvojila naslov prvaka srbskega prvenstva.

Ruski Gazprom je že od leta 2010 generalni pokrovitelj Crvene zvezde, sponzorska pogodba pa bo potekla prihodnje leto.