Predsednik države osebno zagotovil igralcem, da bodo dobili denar

Ganske črne zvezde še imajo možnosti za preboj v osmino finala, a morajo na naslednji tekmi v četrtek premagati Portugalsko in upati na ugoden rezultat s tekme med Nemčijo in ZDA.

Joseph Yamin, ganski minister, pristojen za šport, je za radio Citi FM v prestolnici Akri dejal, da igralci še niso bili plačani za uvrstitev na SP. Ganska nogometna zveza (GFA) je dejala, da je predsednik države John Dramani Mahama osebno zagotovil igralcem, da bodo dobili denar. Vlada je denar namenila iz proračuna, nato pa bo vanj šel del sredstev, ki jih bo od Mednarodne nogometne zveze dodelila GFA.

Škandal zaradi domnevnega prirejanja izidov reprezentance

Gana je druga največja zahodnoafriška ekonomija, ki pa ima v zadnjem obdobju velike težave, 10,8 odsotnemu proračunskemu primanjkljaju se je pridružila tudi huda inflacija domače valute.

Konec prejšnjega tedna pa je v ganski reprezentanci, ponosu 25-milijonske države, izbruhnil škandal zaradi domnevnega prirejanja izidov reprezentance. Zadevo so sprožili britanski mediji, GFA pa je zahtevala preiskavo dveh posameznikov, ki naj bi bila odgovorna za kazniva dejanja in načet ugled zveze. Omenjeno krojenje izidov naj sicer ne bi bilo prisotno na tekmah svetovnega prvenstva, pač pa na prijateljskih tekmah Gane. K predsedniku zveze Kwesiju Nyantakyiju naj bi prejšnji mesec pristopila dva moška z denarnim predlogom o odkupu tekme.