Liverpool je včerajšnjo tekmo začel odlično in v prvem polčasu nadigral City ter po golih Raheema Sterlinga in Martina Škrtela na odmor odšel z zasluženo prednostjo 2:0, v drugem delu tekme pa je precej več pokazal City, ki je uspel do 62. minute izenačiti in je grozil celo s tretjim golom. A na koncu je bila tudi sreča na strani borbenih domačinov, saj so v 78. minuti izkoristili veliko napako kapetana gostov Vincenta Kompanyja, ki je v svojem kazenskem prostoru slabo zadel žogo in jo podal točno na noge Coutinha, ta pa je z natančnim strelom zadel za 3:2, kar bi utegnil biti tudi odločilni zadetek v boju za naslov prvaka.

Takoj po zadnjem sodnikovem pisku je Anfield izbruhnil od navdušenja, saj ima Liverpool štiri kroge pred koncem 7 točk več od Cityja, ki ima sicer dve odigrani tekmi manj. Zadovoljstva in emocij pa po uspehu ni skrival niti legendarni kapetan »redsov« Steven Gerrard, ki je zmago s soigralci slavil s solzami v očeh, saj je vse bližje uresničitvi velike želje, da bi v bogati karieri postal tudi angleški prvak. A »Stevie G« se je kmalu zbral in na igrišču poklical k sebi soigralce, nato pa jim zbranim okoli njega z veliko strastjo v očeh dal vedeti, da delo še ni opravljeno in da morajo z mislimi čim prej preiti k naslednji tekmi proti Norwichu. »Poslušajte me, ta zmaga je že za nami. Sedaj gremo v Norwich, s povsem enakim pristopom, kot smo ga imeli danes. Gremo skupaj. Dajmo!« je soigralce nagovoril kapetan.

Legenda Liverpoola je po zmagi včerajšnjo tekmo, ki je minila tudi v znamenju 25. obletnice nesreče na stadionu Hillsbourgh, opisal kot najdaljših 90 minut v njegovi karieri. »Danes je bilo vse zelo emocionalno, a moramo ostati mirni. Pred nami so še štiri tekme, a današnji uspeh pomeni res veliko. City se je v drugem polčasu uspel vrniti v igro in takrat ti po glavi hodijo tiste najhujše misli, toda mislim, da smo pokazali, da smo se pripravljeni boriti do zadnjega trenutka in da bomo šli do konca. Danes smo dosegli res zelo veliko zmago, a pred nami so še štirje finali. Nismo osvojili še ničesar, a s to zmago smo najbolj zgovorno do sedaj pokazali, da mislimo resno. Je pa bilo to verjetno najdaljših 90 minut, ki sem jih kdaj odigral. V nekaterih obdobjih tekme se mi je zdelo, kot da ura teče nazaj,« je po tekmi dejal Gerrard.