Predsednik kluba Adriano Galliani je po pisanju španskih medijev že zavihal rokave in odletel v Madrid, kjer se bo z vodstvom kraljevega kluba poskušal dogovoriti o nakupu nekaterih (odvečnih) Realovih igralcev.

Milan naj bi želel iz Madrida dobiti branilca Ricarda Carvalha in Raula Albiola ter svojega nekdanjega zvezdnika Kakaja, ki si pri Joseju Mourinhu kljub dobrim igram nikakor ne uspe izboriti mesta v začetni enajsterici.

Mourinho je že pred časom dal jasno vedeti, da na Carvalha ne računa več, zato se kluboma glede prestopa izkušenega Portugalca v Milan ne bi smelo biti težko dogovoriti. Albiol je v zadnjih dveh letih v belem dresu zbral le 15 prvenstvenih nastopov, zato bo Mourinho ob primerni odškodnini verjetno prižgal zeleno luč tudi za njegov odhod. Precej težje pa bo Milan dobil Kakaja.

Milan bi si Brazilca rad le sposodil, Real pa bi ga veliko raje prodal. Poleg tega pa ima Kaka tudi precej previsoko plačo za današnje standarde obubožanega Milana, zato bo podobno kot poleti tudi januarja njegov prestop v italijansko prestolnico mode težko izvedljiv.