Dogodki v Južni Koreji pred 12 leti očitno še niso pozabljeni, saj je po intervjuju športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića za Večer znova povsem odprta fronta Štajerske s Katancem. Zlatko trdi, da se mu Katanec maščuje tako, da sina Luke ne bo vpoklical v člansko reprezentanco, četudi bo zabil 500 golov. Luka je trenutno vodilni strelec slovenske lige, po starosti pa spada v mlado reprezentanco do 21 let, katere selektor je Primož Gliha. Mariborčani so prepričani, da je v reprezentanci A premalo igralcev slovenskega prvaka glede na to, da igrajo v ligi prvakov.

Druga fronta je pomladitev reprezentance, ki jo je Katanec nakazal s tekmo proti Kolumbiji. Ni zadovoljen s telesno pripravljenostjo nekaterih igralcev, saj trdi, da so nekateri v zadnjem letu celo nazadovali. A obenem se zaveda pasti. Če bo odpisal katerega izmed izkušenejših, lahko naleti na negativni odziv z uporom znotraj reprezentance, ko bo skupina starejših skušala zaščititi prijatelja z delovanjem za njegovim hrbtom.

V igri velikih interesov klubov, igralcev in menedžerjev okrog reprezentance je treba upoštevati še to, da bo spomladi volilna skupščina NZS. Če želi njen predsednik Aleksander Čeferin nov štiriletni mandat, mora ugajati predvsem volilni bazi, zato se ji ne sme zameriti. V igri, v kateri se vrti deset milijonov evrov, je precej več kot le dobri odnosi z NK Maribor. S Čeferinom so na NZS prišli novi njemu zvesti kadri, s čimer niso prišli le do sanjskih služb, ampak so si očitno zvišali tudi življenjski standard, kar je najbolj razvidno iz tega, da se prevažajo z najbolj luksuznimi sponzorskimi mercedesi. V takšni igri interesov se prav lahko zgodi, da bo Katanec postal kolateralna škoda različnih lobijev v boju za oblast in s tem denar ter rekel, da ima vsega dovolj.