»Pogostokrat se pogovarjava, saj mu zelo zaupam. Zame je še vedno maestro,« je dodal Ancelotti, ki je tudi sam igral za znameniti Sacchijev Milan. Sedanji trener Reala je hkrati razkril, da mu je Sacchi svetoval, naj podrobno analizira nedavni dvoboj Bayern – Borussia Dortmund (0:3). »Dobro preuči to tekmo. Kadar neka ekipa izgubi na takšen način, je zato, ker nekaj ne funkcionira dobro,« je Ancelottiju dejal Sacchi, ki se zdaj v javnosti najpogosteje pojavlja kot strokovni komentator na italijanskih televizijskih postajah. Enako je bilo tudi to sredo, ko je po koncu obračuna v Madridu dejal: »Pri Bayernu zelo dobro vedo, kako igrati, toda vse počno le s polovico potrebne hitrosti.«

Zmagovito Realovo taktiko je z golom kronal Karim Benzema. »Zadovoljen sem, saj sem zadel. Kljub temu je najpomembnejša naša zmaga. 1:0 je zelo pomembna prednost, čeprav še ni odločilna,« je dejal francoski napadalec. »Mi smo imeli priložnosti, Bayern posest. Naš tekmec ima odlično ekipo, toda mi smo zadeli. Trenutno smo v zelo dobri formi. Za napredovanje v finale bomo morali zadeti tudi v Münchnu,« je dodal Benzema, ki je po odhodu Gonzala Higuaina postal prvi napadalec madridskega Reala. Oba sta sicer velika prijatelja, med katerima je le devet dni starostne razlike (Higuain je rojen 10. decembra 1987, Benzema pa 19. decembra 1987), toda nekdo od njiju je preprosto moral oditi, saj sta drug drugega zavirala, ker za oba v prvi postavi ni bilo prostora. Kratko je na koncu potegnil Higuain, saj je v Real prišel pod vladavino prejšnjega predsednika Ramona Calderona, Benzema pa je ljubljenec sedanjega predsednika Florentina Pereza.

Toda navezanost med Benzemajem, Perezom in Realom se ni začela leta 2009, ko je francoski napadalec alžirskih korenin prišel v Madrid, ampak že štiri leta prej. Real in Lyon sta se namreč 23. novembra 2005 pomerila v skupinskem delu lige prvakov. »Prosim, naredi mi uslugo,« je Perezu dejal predsednik Lyona Jean-Michelle Aulas. »Imam fanta, ki je tik pred tem, da zaigra v prvi ekipi in je nor na Ronalda (brazilskega, op. p.). Ali bi mi lahko priskrbel dres z njegovim podpisom?« »Ni problema,« mu je odgovoril Perez. »Osebno ti ga bom poslal.« Sedaj ni več skrivnost, da je bil ta fant Karim Benzema. Nekaj dni zatem je prejel Ronaldov dres, na njem pa je pisalo: »Za Karima.« Dva tedna kasneje je Benzema debitiral v ligi prvakov in tudi zabil prvi gol. Star je bil zgolj 17 let.

Ker je veljal za čudežnega dečka francoskega nogometa, je bil pod velikim pritiskom. Hitro je prišel tudi do številnih milijonov, ob katerih najstnik težko ostane na trdnih tleh. Benzema je bil že nekajkrat v težavah, med drugim se je znašel tudi v preiskavi, ker naj bi skupaj z reprezentančnim soigralcem Franckom Riberyjem (sedanjim tekmecem pri Bayernu) plačal za spolne storitve dekletu po imenu Zahia Dahar, ki je bila še mladoletna. Francoska zvezdnika sta bila oproščena, saj je Zahia na obravnavi priznala, da je obema zatrdila, da je polnoletna.