Francozi so po zanesljivi predstavi proti Hondurasu svojo moč pokazali še proti Švicarjem. Ti so bili povsem nebogljeni in že po prvem polčasu je bilo jasno, da ugodnega razpleta zanje ne bo. Francozi so se izkazali z dobro ekipno igro in odlično realizacijo ter si zagotovili osmino finala.

Tekma odločena že v prvem polčasu

Izbranci Didierja Deschampsa so v prvem polčasu hitro izpolnili svoje želje. Ob odločni in čvrsti igri so hitro prišli do zanesljivega vodstva. Že v 17. minuti je zadel Olivier Giroud, ko je z glavo unovčil podajo Mathieuja Valbuene. Takoj zatem so galski petelini povedli z 2:0, Karim Benzema je podal na levo stran kazenskega prostora, od koder je na prvi vratnico streljal Blaise Matuidi in ob ne ravno najboljšem posredovanju Diega Benaglia poskrbel za novo veselje Francozov.

V 25. minuti je novo priložnost za Francoze zapravil Benzema, čigar strel je švicarski vratar obranil, pet minut pozneje pa so šokirani Švicarji prišli do prve lepe priložnosti, Xherdan Shaqiri pa je žogo poslal malo mimo gola. Novo razburjenje je sledilo v 31. minuti, ko je Johan Djourou zrušil Benezmaja v kazenskem prostoru, a napadalcu madridskega Reala je strel z bele točke Benaglio obranil. Do odbite žoge je prišel Yohan Cabaye, a zadel le prečko.

Tekma je bila praktično odločena v 40. minuti, saj so Francozi takrat povedli že s 3:0. Giroud je lepo z leve strani kazenskega prostora podal pred gol, kamor je pritekel Valbuena in zatresel mrežo.

Džemaili in Xhaka ublažila visok poraz

V drugem polčasu se slika na igrišču ni posebej spremenila. Francozi so imeli kup lepih priložnosti, izkoristili pa dve. Benzema je v 67. minuti lepo zadel po podaji Paula Pogbaja, šest minut pozneje pa je po Benzemajevi podaji na desno stran kazenskega prostora z diagonalnim strelom Benaglia premagal še Moussa Sissoko s svojim prvencem v francoski vrsti.

Švica je prvi zadetek zabila v 81. minuti, potem ko je Blerim Džemaili s prostega strela s 25 metrov žogo poslal skozi živi zid in mimo Huga Llorisa. V 87. minuti jim je uspelo še malce omiliti poraz, ko je po podajo Gökhana Inlerja z volejem zadel Granit Xhaka.

Skupina E, 2. krog:

Švica - Francija 2:5 (0:3)

Strelci: Džemaili 81., Xhaka 87.; Giroud 17., Matuidi 18., Valbuena 40., Benzema 67., Sissoko 73.

V 32. minuti je Benaglio ubranil enajstmetrovko Karimu Benzemaju.

Začetni postavi:

Švica: Benaglio, Lichtsteiner, von Bergen (Senderos/9.), Djourou, Rodriguez, Inler, Behrami (Džemaili/46.), Shaqiri, Xhaka, Seferović (Drmić/69.), Mehmedi. 

Francija: Lloris, Debuchy, Varane, Sakho (Koscielny/66.), Evra, Cabaye, Valbuena (Griezman/82.), Matuidi, Sissoko, Benzema, Giroud (Pogba/63.).