Kar nekaj časa sta bili pod vprašajem obračuna med Salzburgom, kjer igra Kevin Kampl, in zagrebškim Dinamom ter Partizanom, član katerega je Branko Ilić, in Bešiktašem. Zelenici v Avstriji in Srbiji sta bili namreč zaradi močnega dežja v slabem stanju, vendar so ju pravočasno spravili v red.

Salzburžani so Zagrebčane odpravili brez težav s 4:2, večino dela pa so opravili že v prvem polčasu, ko so zadeli dvakrat. Oba gola je zabil Alan, najprej v 14., nato pa še v 45. minuti, ko mu je podal Kampl. V 49. minuti je povišal Andre Ramalho, Alan pa je tretjič zadel v 52. minuti. Kampl je na igrišču zbral 90 minut. V zaključku so Zagrebčani le znižali, najprej prek Arijana Ademija v 81., nato pa je zadel še Angelo Henriquez v 90. minuti.

Partizan je na domačem stadionu doživel pravi mali polom, z 0:4 ga je porazil Bešiktaš. Za turško ekipo so zadeli Gökhan Töre, ki je bil uspešen dvakrat, Demba Ba in Oguzhan Özyakup. Ilić je odigral celotno tekmo, prejel pa rumeni karton.

Inter Samirja Handanovića in Reneja Krhina je gostil francoski St. Etienne, obračun pa se je končal brez golov. Handanović je tekmo spremljal s klopi, Krhin pa je v igro vstopil v 85. minuti, ko je zamenjal Zdravka Kuzmanovića.

Villarrael se je meril s Zürichom, Bojan Jokić pa zaradi poškodbe ni bil v kadru španskega moštva. Rumena podmornica je slavila s 4:1.

Rijeka je igrala z nizozemskim Feyenoordom, zmagala je s 3:1, Matjaž Kek pa je od prve minute na igrišče poslal Gorana Cvijanovića, ki je odigral celotno tekmo. Miral Samardžić se je vrnil po poškodbi, začel na klopi, v igro pa vstopil v 65. minuti. Dve minuti pred tem je Hrvate v vodstvo popeljal Andrej Kramarić, v 67. minuti je izenačil Jens Toornstra. Kramarić je za 2:1 zadel v 71. minuti, pet minut kasneje je bil uspešen z enajstih metrov. To je bila prva zmaga Rijeke v letošnji evropski ligi.

Standard Liege je gostil Sevillo, zmagovalko evropske lige v prejšnji sezoni. V belgijski zasedbi je Martin Milec odigral vseh 90 minut, gledalci pa na tekmi niso videli zadetka.

Fiorentina je gostovala pri Paoku, v prvi postavi italijanskega moštva pa sta začela oba Slovenca, Josip Iličić in Jasmin Kurtić. Slednji je odigral vseh 90 minut, Iličić pa je bil na igrišču do 78. minute. Fiorentina je prišla še do tretje zmage, ob tem še ni prejela gola, edini gol pa je v 38. minuti dosegel Juan Vargas, s podajo se je izkazal Iličić.