* Stadion Bonifika, gledalcev 3500, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Gornja Radgona), Praprotnik (Ljubljana), Ponis (Koper) in Žnidaršič (Kranj).

* Strelec: 0:1 Finocchio (79.), 0:2 Finocchio (85.).

* Maribor: Handanović, Cvijanović (od 77. Bohar), Mertelj (od 80. Mendy), Milec, Rajčević, Tavares, Vršič, Fajić, Filipović, Arghus, Viler.

* Gorica: Cordaz, Vanin, Favalli, Berardocco, Modolo, Gigli, Lapadula (od 82. Jogan), Vetrih (od 85. Vicente), Coda, Misuraca, Boniperti (od 73. Finocchio).

* Rumeni kartoni: Fajić; Gigli, Berardocco.

* Rdeč karton: /.

Veliko je bilo tistih, ki so po 12. naslovu državnih prvakov pričakovali še deveti pokalni naslov Mariborčanov. A v enakovrednem obračunu na lepo polni koprski Bonifiki so se zmage veselili Novogoričani, in sicer je zanje to tretja pokalna lovorika. Mož odločitve je bil rezervist Francesco Finocchio, ki je zabil oba goriška gola.

Prvi polčas je minil v enakovredni igri. V uvodnih minutah sta si ekipi priigrali po nekaj (pol)priložnosti, prvič pa so resneje zagrozili gosti. V 12. minuti je Nusmir Fajić z leve podal do Gorana Cvijanovića, a ta Alexu Cordazu nato ni povzročil resnejšega posredovanja.

Tri minute pozneje je Mitja Viler prav tako z leve strani podal pred vrata, eden goriških branilcev pa je žogo poslal malo mimo lastnih vrat. V 18. minuti je Aleksander Rajčević ob posredovanju žogo podal proti svojemu vratarju, Jasmin Handanović je žogo prijel, sodnik pa dosodil indirektni prosti strel v kazenskem prostoru Maribora. Streljal je Gianluca Lapadula, goriški branilci na golovi črti pa so žogo ustavili.

Na kar polnih in tudi navijaško razpoloženih tribunah je pristašem vijoličastih postalo malce vroče tudi v 25. minuti, ko je po dolgi podaji Handanović stekel iz vrat, a se uštel, žoga ga je preskočila, a jo je še pravočasno izbil v kot. Do konca polčasa si ekipi nista več ustvarili obetavnejše akcije.

V uvodu drugega polčasa je najprej z 20 metrov poskusil Cvijanović, toda Cordaza ni presenetil. Malce zatem je bilo nekajkrat kar malce vroče tudi v mariborskem kazenskem prostoru, a pravega zaključka Novogoričanom ni uspelo izvesti. Po zatišju je v 70. minuti za nekaj vzdihov na tribunah poskrbel Fajić, ki je iz ugodnega položaja po Vilerjevi podaji žogo posla čez gol.

Devet minut pozneje pa so Primorci povedli. Po podaji Massima Code v globino se je po "zaslugi" Vilerja, ki je ostal zadaj, Francesco Finocchio izognil prepovedanemu položaju, po levi strani prodrl v kazenski prostor in rutinirano ugnal Handanovića. Isti igralec je odločil tekmo v 85. minuti, ko je lepo spodkopal žogo in še drugič na tekmi zatresel mariborsko mrežo.

Finale mladinskega pokala so dobili Koprčani, ki so po streljanju enajstmetrovk premagali Maribor s 7:5. Po rednem delu je bilo 2:2. V ženskem finalu pokala pa je Teleing Pomurje iz Beltincev s 4:1 (2:0) ugnal Rudar Škale.