Garcia se je s Katarci sestal v hotelu Muscat, pogovore pa bodo nadaljevali v četrtek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sunday Times je pred dnevi poročal, da skrivni dokumenti razkrivajo vlogo Mohameda bin Hammama pri pridobivanju tekmovanja na nepošten način. Tako naj bi še pred glasovanjem, ki je potekalo decembra 2010, imel na voljo pet milijonski dolarski proračun, s katerim je skrbel za ustrezne podkupnine. Časnik še piše, da je bin Hammam deloval že leto pred odločitvijo krovne nogometne zveze Fife o prireditelju SP, med drugim naj bi nekdanjemu članu izvršnega obora te zveze Reynaldu Temariiju s Tahitija pomagal s 305.000 evri za sodne stroške.

Na podkupovalno afero se je sicer odzval tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michele Platini. Francoz je v odmevni aferi stopil na stran Katarja, a zatrdil, da bo potrebna ponovitev glasovanja, če bo podkupovanje dokazano. »Mislim, da se je Fifa z imenovanjem Katarja za gostitelja prvenstva odločila pravilno . A če se očitki o korupciji izkažejo za resnične, potem bo treba ponoviti glasovanje in izreči sankcije,« je dejal Platini in zatrdil, da sam v afero ni vpleten. »Sem transparenten. Povedal sem, za koga sem glasoval, nato pa me obtožijo korupcije. To je nesmiselno.«