Idealno enajsterico sestavlja 11 igralcev, ki si kruh služijo v Španiji. Kar 10 jih prihaja iz največjih tamkajšnjih klubov Barcelone ali Reala, družbo pa jim dela napadalec Atletica. V vratih je Iker Casillas, pred njim obrambno linijo tvorijo Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos in Marcelo, v vezni vrsti pa so Xabi Alonso, Andres Iniesta in Xavi Hernandez. V napadu so pričakovano Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Radamel Falcao.

Nad izborom 11 »Špancev«, ki jih denimo ni bilo v finalu lige prvakov, je bil marsikdo vsaj malo presenečen. Legendarni nemški nogometaš Lothar Matthäus po včerajšnji prireditvi ni skrival nezadovoljstva z izbrano enajsterico. »Ne morem razumeti izbora Fife in FIFPro! Ali so res nečesa vredni le igralci, ki igrajo v španski primeri? Na televizijskih ekranih smo med prireditvijo lahko videli, da ljudje v prvih vrstah nezadovoljno zmajujejo z glavami in ne morejo verjeti, kaj so videli in slišali,« je dejal Nemec.

#hočemšpanskipotnilist

Zanimiv odziv je na twitterju pustil tudi angleški reprezentant Ashley Cole. Branilca Chelseaja, ki je lani osvojil ligo prvakov in angleški pokal, z Anglijo pa izpadel v četrtfinalu Eura, je na družbenem omrežju omenil Steve Kabba, napadalec Barneta, ki je zapisal, da bi si Cole po odlični sezoni zaslužil mesto v idealni enajsterici.

Cole, ki mu je mesto v Fifinem sanjskem moštvu speljal Realov Brazilec Marcelo, je nato na twitterju sarkastično odgovoril, da glede izbora ni nobene drame ter da se takšne stvari pač dogajajo, ob koncu zapisa pa dodal pomenljiv »hashtag« #hočemšpanskipotnilist.