''Vsi smo nogometaši in vemo, da se vse to pač dogaja na igrišču''

Kot so pokazali televizijski posnetki, je Suarez malce pred odločilnim zadetkom Diega Godina zobe "zasadil" v Chiellinijevo ramo. Urugvajski zvezdnik je skušal omiliti razsežnost incidenta - v preteklosti je bil že dvakrat kaznovan zaradi grizenja tekmecev, enkrat v nizozemski (leta 2010 je v ramo ugriznil PSV-jevega Ottmana Bakkala), enkrat v angleški ligi (leta 2013 je ugriznil Chelseajevega Branislava Ivanovića) - z besedami: "Vsi smo nogometaši in vemo, da se vse to pač dogaja na igrišču. Tega ne smemo jemati preveč resno."

Kot kaže, pa bo vse skupaj vendarle imelo resne posledice. Nekateri navajajo, da Suarezu grozi prepoved igranja na 24 tekmah ali celo dvoletna prepoved igranja.

Množičen odziv na družbenih omrežjih

Na Suarezovo nagnjenje do grizenja pa so se nogometni ljubitelji množično odzvali tudi na družbenih omrežjih. Twitter, Facebook in podobna omrežja so ponorela ob incidentu in dokazala, da je SP 2014 tudi svetovno prvenstvo družbenih in novih medijev.

Suarezov incident se je zgodil manj kot 12 ur po tem, ko je Fifa objavila, da je njena aplikacija za SP najbolj razširjena, kar zadeva športne dogodke. Od 1. junija si jo je naložilo več kot 18 milijonov uporabnikov.

Uvodna tekma prvenstva med Brazilijo in Hrvaško je "poskrbela" za 12,2 milijona tvitov, dvoboj Urugvaja in Italije s Suarezovim grizenjem pa glede na reakcije uporabnikov kaj lahko število tvitov spet ponese čez deset milijonov.

''Živjo, Luis, če si še vedno lačen, pridi na 'big maca'''

Med njimi sta se odzvala tudi nekdanja angleška reprezentanta Gary Lineker ("Suarez je ugriznil Chiellinija!!!") in Rio Ferdinand ("Recite mi, da Suarez ni nekoga pojedel ... bil je junak pred nekaj dnevi ...") ter tudi nekdanji boksarski šampion Evander Holyfield, ki mu je v enem izmed dvobojev Mike Tyson odgriznil delček uhlja. Ta je napisal: "Očitno je vsak del telesa za jesti."

Celo urugvajska izpostava giganta s hitro prehrano McDonald's se ni mogla upreti: "Živjo, Luis, če si še vedno lačen, pridi na 'big maca'."