Cilj kampanje je osvestiti ljudi glede nevarnosti manipuliranja tekem, poskrbeti za pozitivne zglede za igralce, poučiti igralce in člane nogometne družine o tem, kako prepoznati, kako se upreti in kako poročati o vseh poskusih tovrstnih nečednih dejanj.

V ta namen so omenjene organizacije začele deliti DVD-je, ki so nastali pod vodstvom Interpola in ki igralce seznanjajo z glavnimi orodji za pomoč pri boju zoper prirejanje izidov. Pomagajo jim tudi pri tem, da se zavedajo, da bodo poročila o poskusih manipuliranja tekem obravnavali zaupno.

Z DVD-ji na novo raven zaščite integritete nogometa

"Danes se začenja koordiniran pristop treh svetovnih organizacij k boju zoper prirejanje izidov," je dejal generalni sekretar FifProja Theo van Seggelen in dodal: "Fifa, Interpol in FifPro so že v preteklosti začeli pomembne iniciative. Zdaj pa bodo ti naši poskusi zaščite integritete nogometne igre dosegli novo raven. Z DVD-jem merimo na to, da bo to dalo nov zagon k debati, kako se boriti proti prirejanju izidov tekem in kako poročati o tem."

"Veseli nas, da smo združili moči s FifProjem in Interpolom v tej pomembni akciji. DVD kot del te kampanje igralcem daje jasno sporočilo: potrebujemo vas in vas podpiramo. Pozivamo vse udeležence v nogometu, da z budnostjo in odgovornostjo prispevajo svoj delež k transparentnosti in integriteti ter tako pomagajo zaščititi nogomet," pa je povedal generalni sekretar Fife Jerome Valcke.

Interpol: Ob začetku preiskave je škoda že narejena

"Ko se začne preiskava o domnevnem prirejanju izidov, je škoda že narejena. Zato je ključno, da okrepimo prvo linijo obrambe, torej igralce in druge, ki nadzirajo to, kar se dogaja na igrišču," meni generalni sekretar Interpola Ronald K. Noble. "Tudi najmanjša in na videz nepomembna odločitev lahko ima velikanske posledice. DVD je pomemben za povečanje osveščenosti o odločnosti in lahkotnosti, s katerima organiziran kriminal posameznike ujame v past, iz katere se ne morejo rešiti," še poudarja Noble.

Na DVD-ju nastopajo nekateri nogometni zvezdniki, kot so Frank Lampard, Branislav Ivanović, Sone Aluko in Kolo Toure, in dva igralca, ki sta bila tarči prirejevalcev izidov. Ta pa ni namenjen samo igralcem, temveč tudi trenerjem, sodnikom in vsem klubskim in zveznim uradnim osebam.