Ključen dejavnik za prestop Torresa je bila potrditev Alessia Cercija, da bo kot posojen igralec odslej nastopal za Italijane. Tako se je Atleticu odprl prostor za 31-letnega 'El nina', ki je leta 2007 za 35 milijonov evrov odšel v Liverpool, 2011 pa je za kar 60 milijonov evrov prestopil k Chelseaju. Londončani so Torresa letos poleti posodili italijanskemu Milanu.

Torres je v šestih sezonah, kolikor je igral v Atleticu, zabil 82 zadetkov na 214 tekmah. Za Liverpool je odigral 141 tekem in dosegel 81 golov, pri Chelseaju, s katerim je postal evropski prvak, pa je bil na 172 tekmah natančen 45-krat.

Podolski odhaja v Inter

Nemški nogometaš Lukas Podolski se vsaj začasno iz londonskega Arsenala seli k milanskemu Interju. Kot poroča Sky Italia, bo Nemec za šest mesecev posojen v prestolnico Lombardije.

Italijani bodo za Podolskija odšteli dva milijona evrov, po sezoni pa se bodo odločili, ali so v prihod Nemca pripravljeni vložiti šest milijonov evrov. Uradno bodo nogometaša pri črno-modrih predstavili v ponedeljek.

Nemec, z reprezentanco svetovni prvak v Braziliji, se letos v Arsenalu ni naigral. V prvoligaški konkurenci je nastopil le na šestih tekmah. Pred Arsenalom je Podolski igral v Kölnu in v münchenskem Bayernu. Za Nemčijo je na 121 tekmah dosegel 47 golov.