Po številnih ugibanjih o višini Rooneyjeve odškodnine in o morebitnih klubih, ki bi jo bili pripravljeni Unitedu plačati, se je danes na to temo oglasil Ferguson, ki je vsaj za silo umiril situacijo.

»Wayne bo tudi v prihodnji sezoni z nami, glede tega imate mojo besedo. Naj poudarim, da med nama ni nobenega nesporazuma in namigovanja, da med seboj ne govoriva, so povsem nesmiselna. Wayne razume razloge za neigranje od prve minute proti Realu, saj je bilo to povezano z našo taktiko, ki je bila povsem pravilna. Nimava nobenih težav drug z drugim in v nedeljo bo spet igral. Proti Realu sem na klopi pustil tudi Kagawo, ki je pred tem dosegel hat-trick, zato sem pričakoval precej več kritik glede te odločitve,« je danes novinarjem dejal Ferguson, ki pa vseeno ni želel potrditi, če bo Rooney v nedeljo zaigral od prve minute ali pa bo spet na klopi.

»Zakaj bi nasprotnikom pomagal in govoril o tem, kdo bo igral v prvi postavi? Tega ne počnemo. Je pa res, da Wayne potrebuje veliko časa na igrišču. Je tak tip igralca, da mu to koristi. Vedno je bilo tako,« je zaključil trener Manchester Uniteda, ki se bo v nedeljo v četrtfinalu FA pokala pomeril s Chelseajem.