Kolumbijski nogometni zvezdnik v dresu rdečih vragov še ni navdušil, saj je od prihoda v klub vpisal zgolj 13 nastopov in dosegel tri zadetke, kar je za napadalca, ki na teden zasluži okoli 340 tisoč evrov, nadvse skromen dosežek.

Pri Manchester Unitedu so sicer za prihod Falcaa na Old Trafford Monacu odšteli osem milijonov evrov, vse do maja pa imajo čas, da ga za dodatnih 50 milijonov evrov dokončno odkupijo. »Falcao bo naslednjo sezono igral za enega najboljših klubov na svetu, ne glede na to, ali bo to Manchester United ali ne,« je o nogometaševi prihodnosti spregovoril njegov agent Jorge Mendes.

Osemindvajsetletnik ima v letošnji sezoni kopico težav s poškodovano mečno mišico, zaradi česar je v prvi postavi ekipe trenerja Louisa van Gaala nastopil na vsega osmih tekmah, v nedeljo pa ga celo ni bilo v kadru za tekmo proti Southamptonu. »Navijačem Manchester Uniteda mora biti zelo težko. Za njihov klub nastopa eden najboljših nogometašev na svetu, ki bi brez težav lahko za vsak klub odigral vseh 90 minut. A po resnici povedano, ne vemo, kaj se bo zgodilo,« je v pogovoru za Sky Italia še dejal Mendes.

Falcao je sicer že sporočil, da se v prihodnji sezoni zagotovo ne bo vrnil k francoskemu prvoligašu iz Monaka.