Kolumbija se bo v skupinskem delu pomerila z Grčijo, Slonokoščeno obalo in Japonsko.

Argentinec Sabella izbral Brazilce

Končni seznam 23 igralcev za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji je razkril tudi argentinski nogometni selektor Alejandro Sabella. Južnoameriški nogometni velikan bo v skupinskem delu letošnjega sklepnega turnirja igral v skupini F, v njej so tudi BiH, Iran in Nigerija.

Ekvador na SP tudi s poškodovanimCastillom

Znan je tudi končni seznam ekvadorske izbrane vrste, ki bo nastopila na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji. V najboljši triindvajseterici je tudi vezist Segundo Castillo, ki si je poškodoval kolenske vezi na pripravljalni tekmi z Mehiko, ki jo je slednja dobila s 3:1.

Castillo se je poškodoval v boju za žogo z Mehičanom Luisom Montesom, ki pa jo je huje skupil, saj so ga z igrišča odnesli z zlomljeno nogo ter bo tako ostal brez nastopa v Braziliji.

Selektor Reinaldo Rueda je dal priložnost v tujih ligah preizkušenim prekaljenim igralcem, šesterica, med njimi je tudi kapetan Antonio Valencia (Manchester United), pa so z reprezentanco že igrali na mundialih.

Ekvador bo na prvenstvu igral v predtekmovalni skupini E s Švico, Francijo in Hondurasom.

Nigerijci v Brazilijo brez Mbaja

Selektor nigerijske nogometne reprezentance Stephen Keshi je določil 23 igralcev, ki bodo branili barve omenjene afriške države na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji. Na njegovem seznamu ni poškodovanega Sundayja Mbaja, strelca edinega gola na lanski finalni tekmi afriškega pokala, ko je Nigerija v Johannesburgu ugnala Burkino Faso z 1:0.