Falcao je na Portugalskem že prestal operacijo levega kolena, sedaj pa ga čaka poškodbi primerno dolgo okrevanje. Čeprav mu zdravniki predpisujejo le minimalne možnosti, da bi lahko bil nared do svetovnega prvenstva, sam upanja še ni izgubil.

»Prepričan sem, da bo s kolenom vse v redu in da bom dobil priložnost, da na svetovnem prvenstvu po najboljših močeh pomagam svoji reprezentanci. Ko so mi dejali, da je poškodba zelo resna in da imam za nastop na mundialu le minimalne možnosti, me to ni ustavilo. Ne zanima me, če so te možnosti 10-, 20- ali 50-odstotne, računam na njih. To je edino upanje, ki ga imam, in z mislijo na svetovno prvenstvo se vsak dan lotim trdega dela,« je na novinarski konferenci v bolnišnici v Portu, kjer okreva, dejal Falcao.

Kolumbijec se zaveda, da čas ni na njegovi strani, a bo do zadnjega dne upal na pravočasno okrevanje. »Ni dvoma o tem, da čas ni na naši strani, a mislim, da možnosti obstajajo, v tem pa sem tudi našel upanje. Ne želim razmišljati o tem, ali bo okrevanje trajalo dva, tri ali štiri mesece, raje se osredotočam na vsak nov dan posebej. Ne morem izpustiti nobenega koraka okrevanja, saj se zavedam, da je pomembno, da spoštujem vse potrebne korake, ki me bodo vodili do popolnega okrevanja. Zato bom potrpežljiv in ne bom se silil prek mej, da bi koleno okrevalo v pravem času,« je dodal Falcao.

Kolumbijec bo na okrevanju v Portu ostal še vsaj tri tedne, prva tekma njegove reprezentance na mundialu pa bo 14. junija, ko bo Kolumbijcem nasproti stala grška izbrana vrsta.