Messi je tekmo proti Malagi izpustil zaradi poškodbe stegenske mišice, Neymar pa očitno še ni nared za 90 minut, saj je tudi tokrat v igro vstopil šele v drugem polčasu. Odsotnost prvega zvezdnika se je Kataloncem kar precej poznala, saj so bili v napadu zelo neučinkoviti, zmago pa jim je zagotovil lep zadetek bočnega branilca Adriana ob koncu prvega polčasa. Kljub temu je Fabregas po tekmi zavrnil namige o težavah zaradi odsotnosti Messija in majhne minutaže Neymarja.

»Naše moštvo ni odvisno predvsem od Messija in Neymarja. Vsi igralci smo pomembni in nosimo določeno odgovornost. Sezona se je šele začela in ob kar nekaj novostih nas čaka še precej dela, da bomo napredovali. Kljub temu smo odigrali dober prvi polčas, v drugem pa smo res nekoliko padli. Še vedno čutimo posledice igranja težke tekme v superpokalu, kar je bilo opazno, zato je bila ta zmaga proti Malagi še toliko bolj pomembna. Lahko bi dosegli tudi kakšen gol več, saj smo imeli kar nekaj priložnosti, je pa res, da smo v zadnjih minutah nekoliko trpeli in bi tudi Malaga lahko izenačila,« je za spletno stran Barcelone povedal Fabregas, ki v novi sezoni še čaka na svoj prvi zadetek.

»Vedno poskušam odigrati najbolje po svojih močeh, želim pa tudi stalno napredovati. Tudi navijači od mene zahtevajo več in to jim moram tudi dati. Vem, kaj od mene želi trener, s trdim delom pa poskušam dobiti njegovo zaupanje,« je še dodal Fabregas.

Barcelona je po dveh krogih španskega prvenstva na prvem mestu z gol razliko 8:0, v sredo pa jo čaka povratna tekma španskega superpokala proti Atleticu, kjer ima dobro izhodišče za novo lovoriko, saj se je prva tekma v Madridu končala z 1:1.