Potem ko je leta 2009 za rekordnih 94 milijonov evrov na Santiago Bernabeu pripeljal Cristiana Ronalda, je kraljevi klub za mladega Valižana menda pripravljen odšteti še šest milijonov evrov več. Čeprav je nogometno znanje Tottenhamovega nogometaša nesporno, pa se zdi tako visoka vsota zanj v izjemno težkih gospodarskih časih za Fabregasa naravnost absurdna.

»Sam menim, da je naravnost noro odšteti sto milijonov evrov za Garetha Balea. Ne vem, kako lahko katerikoli klub v trenutnih ekonomskih razmerah toliko zapravi za nogometaša. Je izjemen igralec, z vsemi pravimi atributi, a morali bomo še počakati, če ga bo Real kupil in če se bo pri njih izkazal,« je v pogovoru za športni dnevnik As povedal Fabregas.

Čeprav za nogometaša niso pripravljeni odšteti tako visoke vsote, pa z denarjem posebej previdno ne ravnajo niti v Fabregasovem klubu. Njegova Barcelona je namreč za mladega brazilskega virtuoza Neymarja odštela zajetnih 57 milijonov evrov. Kljub temu Fabregas verjame, da se bo Kataloncem investicija povrnila.

»Moramo mu pomagati, da se privadi na novo okolje in napreduje. Egi v naši ekipi so zelo dobro kontrolirani. Messi je kar štirikrat osvojil zlato žogo in je verjetno najboljši nogometaš vseh časov. A ko ga zjutraj srečaš, si tega ne bi nikoli mislil,« je zaključil 26-letnik, ki trenutno s špansko izbrano vrsto nastopa na pokalu konfederacij v Braziliji.