Martino je na uvodu sezone marsikoga presenetil z velikim rotiranjem igralcev, saj skoraj vsako tekmo na klopi pusti kakšnega od dolga leta nezamenljivih članov prve enajsterice Barcelone. Potem ko je nekajkrat vloga rezervista doletela denimo Xavija, je včeraj tekmo na klopi začel Andres Iniesta. Morda je bil tudi izostanek odličnega vezista eden od razlogov, da so Katalonci včeraj prvič po več kot petih letih in 317 tekmah nasprotnikom dopustili, da so imeli večjo posest žoge od njih.

»Očitno se je Martino odločil, da bo rotiral prav vse igralce, tudi tiste najboljše v moštvu. To nam ni preveč všeč, sploh tistim, ki želimo igrati na vsaki tekmi. A gre za inteligenten pristop, za kar mu bomo hvaležni ob koncu sezone,« je po včerajšnji zmagi novinarjem dejal Fabregas.

Španski reprezentant je bil sicer zadovoljen z razpletom tekme na težkem terenu v Madridu, kjer Kataloncem nikoli ni lahko igrati. »Z rezultatom smo zelo zadovoljni, saj so to zelo težke tekme. Nogometaši Raya se ne ustrašijo nikogar in so se tudi proti nam postavili zelo visoko na igrišču ter igrali zelo dobro. V drugem polčasu so jim nekoliko začele pohajati moči, kar smo znali izkoristiti, a poudarjam, da se tu vedno precej namučimo za zmago, saj jih je res težko premagati,« je dodal Fabregas.