Fabregas in Costa sta manjkala na novembrskih tekmah Španije proti Belorusiji in Nemčiji, kot razlog za odsotnost pa sta navedla poškodbo. Njuna odločitev ne bi bila prav nič sporna, če ne bi le nekaj dni pred tem igrala za svoj klub, zaradi česar sta si prislužila kritike s strani Ramosa. Slednji je namreč namignil, da nekateri igralci klubske prioritete postavljajo pred reprezentančne.

»Seveda sem imel občutek, da v svojih izjavah misli name. Sergiu sem zato že povedal, kaj si mislim. Govorila sva po telefonu in zdaj je vse v redu,« je v torek za radio Cadena Cope povedal Fabregas, ki je poleti po treh sezonah igranja za Barcelono prestopil v Chelsea

»Seveda te razkuri, ko nekdo dvomi v tvojo predanost. Veliko tekem in priprav sem se udeležil, čeprav nato sploh nisem zaigral. V devetih letih igranja za Španijo sem vpisal 94 nastopov. Vedno sem prišel, vedno. Povrhu še z nasmeškom na obrazu. Ramosu sem dejal, da me lahko pokliče in mi kritike pove v obraz. Skupaj igrava že iz časa mladinske reprezentance, zato ni razlogov, da obračunava prek medijev,« je zatrdil 27-letnik, ki pod vodstvom trenerja Joseja Mourinha kaže bržčas najboljše predstave v svoji karieri.

Pri Londončanih, ki v angleškem prvenstvu zasedajo prvo mesto, ima vezist osrednjo vlogo, z desetimi asistencami pa je tudi najboljši podajalec premier lige. »Sem veliko pri žogi, moja samozavest pa raste. Igram na položaju, ki mi je všeč. Počutim se svobodnega,« je še pristavil nogometni zvezdnik.