Fabregas in Messi sta skupaj igrala že pred leti v Barcelonini mladinski šoli, nato pa je Španec odšel v Arsenal, dokler se ni leta 2011 vrnil v matični klub, kjer je ponovno združil moči z Argentincem. Po treh letih je nato Fabregas poleti ponovno vzel pot pod noge in se vrnil v London, le da tokrat k Chelseaju, kjer je v prvi polovici letošnje sezone navdušil, s soigralci pa so že lep čas vodilna ekipa v premier ligi, dobro pa so opravili tudi s skupinskim delom lige prvakov. 27-letni španski reprezentant je eden glavnih razlogov za dobre rezultate modrih, saj blesti v vezni vrsti, s številnimi asistencami pa napadalcem pomaga do zadetkov.

A pot do lovorik, ki se delijo ob koncu sezone, je še dolga in Fabregas se dobro zaveda, da čakajo Chelsea na poti do njih še številne težke tekme, na katerih se prav gotovo ne bi branil pomoči nekdanjega soigralca iz Barcelone, ki bi si ga v svojih vrstah želel verjetno vsak trener.

Ko je včeraj gostoval na radiu Marca, ga je voditelj vprašal, kaj si misli o možnosti, da bi mu Messi sledil k Chelseaju, Fabregas pa je navdušeno odgovoril: »Ko bi vsaj! Zakaj pa ne? Bil bi zelo vesel če bi se to zgodilo. Povsem podpiram tak prestop, sicer pa kot človek, ki ima v srcu Barcelono, mislim, da bi si Messi glede na vse, kar je v preteklosti storil, vendarle zaslužil, da se tam tudi upokoji. Je živa legenda, ki je spisal del zgodovine Barcelone. Toda kot njegov prijatelj in nekdanji soigralec si brez dvoma želim, da bi znova zaigrala v isti ekipi.«

Mourinho inteligentno vodi ekipo, vselej se zna prilagoditi

Fabregas je dobil tudi zanimivo vprašanje, če misli, da bi bil njegov trenutni trener Jose Mourinho primeren za trenerja Barcelone, proti kateri je v zadnjih letih ustrelil kar nekaj strupenih puščic, na igrišču pa s Katalonci bojeval številne bitke. »Rekel bi, da ima Barcelona stil igre, ki ga je Mourinho že spoznal in ga zelo dobro razume. Tudi Chelsea igra na podoben način: želimo imeti glavno vlogo na igrišču, imeti žogo v svoji posesti in iskati pot do nasprotnikovega gola. Morda to poskušamo doseči z nekoliko drugačnim sistemom igranja, toda filozofija je podobna. Mourinhova prednost pa je, da se zna odlično prilagajati igralcem, ki jih ima na voljo. Tako odličen trener je ravno zato, ker se lahko prilagodi kakršni koli trenutni situaciji in njegove ekipe so sposobne igrati na ve različnih načinov. Gre za zelo inteligenten način vodenja ekipe,« dodaja Fabregas.