Navijači Millwalla, ki se jih že desetletja drži sloves "slabih fantov", so znova potrdili svoje nasilništvo. Angleška nogometna in športna javnost je bila zgrožena ob prizorih, ki jih na Otoku na tekmah najvišje ravni skorajda ne vidijo več zaradi strogih varnostnih ukrepov v zadnjih letih. Težave je sicer povzročala le manjša skupina od 32.000 privržencev Millwalla na tekmi, na koncu se je medsebojno pretepanje končalo s 14 aretacijami.

Direktor južnolondonskega kluba Andy Ambler in predsednik FA David Bernstein ter generalni sekretar Alex Horne so včeraj iskali rešitve, da se takšno divjanje ne bi ponovilo. "Odločeni smo, da bomo ljudi, ki so povzročili nerede, pripeljali pred roko pravice. Kot klub obljubljamo vso pomoč v preiskavi, da odkrijemo krivce, in veseli smo, da nas pri tem podpirajo tudi drugi naši navijači, ki so bili zgroženi nad dogajanjem," je sporočil Amber.

Klub, ki so ga zaznamovali prav navijaški incidenti, med bolj znanimi sta pokalna pretepa iz let 1985 in 2002, je v zadnjih letih želel narediti korak naprej in se rešiti neprijetne slave, dogajanje na Wembleyju pa je precejšen udarec tem prizadevanjem.

Za nameček so se v Angliji prav včeraj spominjali obletnice ene najhujših tragedij na stadionih v britanski zgodovini: 15. aprila 1989 je zaradi prenapolnjenega dela stadiona Hillsborough v Sheffieldu na polfinalni tekmi pokala med Liverpoolom in Nottingham Forestom in spleta napačnih odločitev pristojnih v gneči na tribunah umrlo 96 navijačev Liverpoola. Na žrtve so se včeraj v tem mestu spomnili s spominsko slovesnostjo, kot vsako leto so tudi ob 24. obletnici natančno ob 15.06 - takrat so tekmo prekinili, ko je postalo jasno, da navijači niso vdrli na igrišče, ampak so si z begom na zelenico rešili življenja - meščani obstali in z minuto molka počastili spomin na nesrečne privržence kluba.