Argentinci so razočaranje že celo prvenstvo, kot tudi vsi na papirju največji favoriti. Ne spomnim se ene reprezentance, ob kateri bi rekel vau. Se pa zato ve, kdo je največje presenečenje prvenstva. Kostarika me je presenetila že v skupinskem delu, pa čeprav imajo samo enega, a resnično izjemno dobrega vratarja. Če ga ne bodo izbrali za najboljšega na svetovnem prvenstvu, bo vse skupaj tragikomično. Fant je branil noro. Kostarika je bila največji avtsajder v Braziliji, pa so prišli do četrtfinala. Vidi se, da je ekipa homogena, v obrambi pa so igrali perfektno, fenomenalno. Ne paničarijo, pravočasno se postavijo in imajo dober skok. V napadu pa so šibki, imajo le kapetana Ruiza, ki me po slogu igre malo spominja na našega Pavlina, in pa Campbella, ki je nevaren, dokler je svež. Kapo dol Kostariki. Po njihovi zgodbi bi lahko posneli film, ker so se res dogajala čuda. Nekaj podobnega se je zgodilo Dancem, ko se na evropsko prvenstvo leta 1992 kot zamenjava Jugoslaviji prišli s plaže in zmagali. Kostarika me spominja na našo zlato generacijo leta 2000, ko smo igrali homogeno in dobro, za napredovanje na evropskem prvenstvu pa nam je zmanjkalo le malo sreče in izkušenj.

Osebno pričakujem evropski finale, saj so Nemci in Nizozemci prikazali največ na prvenstvu. Nemci bi lahko igrali še prestavo višje, imajo rezerve, s pravilnimi postavitvami igralcev pa znajo biti zelo nevarni in so moji favoriti številka ena. Nizozemci so čudna ekipa, ki sloni na fenomenalnem Robbenu, ki je simuliranjem navkljub daleč najbolj nevaren napadalec na prvenstvu, težko ga je ustaviti, ogromno teče in se trudi.

Brazilija in Argentina bosta imeli v polfinalu težave, saj realno zamenjave za poškodovana Neymarja in Di Mario nimajo. Brazilci so noro odvisni od Neymarja, Argentinci pa so ob Messiju imeli vsaj še Di Mario. Upam, da bo vendarle lahko igral, je med boljšimi na prvenstvu, in če ga ne bo v moštvu proti Nizozemski, bo to za Argentino večji udarec kot neigranje Neymarja za Brazilijo. Neymar na tem prvenstvu ni pokazal nič posebnega, je pa res, da ima okoli sebe limitirane igralce. Brazilija je vedno imela po pet vrhunskih nogometašev, zdaj pa se mi zdi, da je zasedba najslabša v zadnjih 20 letih. Slabše se ne spomnim. Zmagujejo z neprepričljivo igro, večinoma iz prekinitev. Me je pa navdušil gol Luiza iz prostega strela, česa podobnega v življenju še nisem videl.

Marinko Galić je nekdanji reprezentant.