Inter je na White Hart Lanu doživel popoln mrk. Čeprav je prejel tri gole, Handanović ni igral slabo, z nekaj odličnimi posredovanji je svoje soigralce rešil pred še hujšim porazom. Londončani so napadli že od začetka in hitro zagospodarili na igrišču. Spretno so preprečevali vsakršne poskuse gostov, sami pa bili nenehno nevarni. Ob neprepričljivi obrambi Interja je domače navijače prvič razveselil Gareth Bale že v šesti minuti, ko je natančno meril z glavo, v 18. pa je Giyfi Sigurdsson spet izkoristil slabo postavljene branilce Interja; po strelu Jermaina Defoeja je namreč Handanovič žogo še odbil, toda prav na nogo tekmecu, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:0. V nadaljevanju tekme se razmerje ni spremenilo, Londončani so se sprehajali skozi obrambo gostov, ki je klonila še enkrat, v 53. minuti, ko je Baleovo podajo s kota izkoristil Jan Vertonghen.

Na tekmi v Bukarešti je odločila enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Raul Rusescu, potem ko je nad njim prekršek za najstrožjo kazen deset minut pred iztekom prvega polčasa napravil Ryan Bertrand. Romuni so bili najmanj enakovreden tekmec in so brez težav zdržali vse nalete gostov, pri katerih je obupani strateg Rafa Benitez na koncu poskušal še s Juanom Mato in Markom Marinom, a je ostalo pri zmagi Steaue.

Bolje je šlo do rok Laziu; tekmec Maribora iz skupinskega dela je v Stuttgartu zmagal z 2:0 in si pripravil dobro izhodišče pred povratno tekmo, kjer pa pravzaprav ne bo imel prednosti domačega terena, ker zaradi kazni Uefe gledalci ne bodo smeli na tribune. Ederson in Ogenyi Onazi sta zadela za uspeh Lazia.

Basel je Zenit St. Peterburg premagal z 2:0, pot v nadaljevanje tekmovanja pa si je tlakoval v izteku dvoboja. Najprej je v 83. minuti zadel Marcelo Diaz, že globoko v sodnikovem podaljšku pa je enajstmetrovko izkoristil Alexander Frei. Levante in Rubin Kazan sta se razšla brez golov, Benfica pa je premagala Girondins Bordeaux. Nesrečnik tekme je bil Cedric Carasso, saj je žoga po strelu Rodriga v 21. minuti zadela prečko, nato pa se od nogometaša gostov odbila v mrežo. Avtogol je bil ednini zadetek na tekmi, ki jo je Benfica tako dobila z 1:0.

Brez zadetkov se je končal tudi dvoboj med Anžijem in Newcastle Unitedom. Domači so sicer imeli premoč, vendar niti prvi zveznik Samuel Eto'o ni znal ugnati vratarja Roba Elliota. Pred povratno tekmo pa si je dobro izhodišče pripravil turški Fenerbahče, Pierre Webo je edini zadetek proti Viktorii Plzen v gosteh dosegel v 81. minuti.

Povratne tekme osmine finala bodo na sporedu čez teden dni.