33-letni Evra je z rdečimi vragi v maju sicer sklenil novo pogodbo za eno leto, a po menjavi trenerja in precejšnji prevetritvi igralskih vrst ga pri Unitedu očitno niso več videli v svojih načrtih, saj jih je med drugim letos za vrtoglavih 38 milijonov evrov okrepil tudi z obetavni Luke Shaw, ki igra ravno levem boku, torej na istem položaju kot Evra. Izkušenemu Francozu torej ni preostalo drugega, kot da si poišče novega delodajalca, ki ga je našel v Torinu.

»Po tehtnem premisleku sem se odločil, da je pravi čas, da zapustim Manchester United. Gre za največjo odločitev v moji karieri, ker je ta klub za vedno zapisan v mojem srcu,« je Evra dejal za spletno stran Uniteda. Francoz je tako še četrti veteran, ki v prihajajoči sezoni ne bo več član rdečih vragov, saj sta pred njih klub zapustila že Rio Ferdinand in Nemanja Vidić, igralsko kariero pa je končal Ryan Giggs.

Juvetnus je Evraja dobil zelo poceni, saj bodo rdečim vragom zanj plačal največ 1,5 milijona funtov (1,9 milijona evrov). Torinčani bodo Manchester v dveh obrokih nakazali 1,2 milijona funtov, dodatnih 300 tisočakov pa bo kapnilo v blagajno Uniteda, če se bo Juventus kvalificiral za igranje v ligi prvakov, kar pa je skoraj zagotovljeno, saj v zadnjih letih nima resne konkurence v Italiji.