Strateg Chelseaja si je februarja na nekem promocijskem dogodku v Švici privoščil izjavo o prikriti pravi starosti Eto'oja, ko ga je na skrivaj nekdo snemal. Mourinheva trditev, da bi lahko bil kamerunski napadalec starejši od uradne starosti 33 let, je hitro zakrožila po spletnih medijih in dvignila kar precej prahu, vendar pa večjih posledic ni imela. Eto'o se je namreč na očitke odzval zelo mirno in vse skupaj z nasmehom na obrazu zanikal, ko je čez nekaj dni dosegel gol, pa je poskrbel še za komični vložek, saj je zadetek proslavil z oponašanjem starca z bolečim hrbtom.

Če se je zdelo, da je vse skupaj pozabljeno, pa se je Eto'o po koncu sezone vendarle spomnil februarskega dogajanja in dal vedeti, da nad izjavo Mourinha nikakor ni bil navdušen.

Ni starec, igral bi še na vsaj dveh svetovnih prvenstvih

»Star sem 33 let in samo zato, ker me je nek bedak označil za starca, to ne pomeni, da mu morate verjeti in da je to res. V zadnjih mesecih ste lahko na lastne oči videli, da je bil ta starec na igrišču boljši od marsikaterega mladeniča. Nekateri namigujejo, da se bom kmalu upokojil v ZDA ali na Bližnjem vzhodu, a to ne drži. V letošnji sezoni sem obudil veselje do igranja v ligi prvakov in tudi v prihodnje nameravam igrati v tem tekmovanju. Pri katerem klubu? Tega pa vam še ne povem,« je za africanfootball.com izjavil Eto'o, ki se bo kmalu začel pripravljati za nastop na svetovnem prvenstvu.

V Braziliji bo Eto'o s kamerunsko reprezentanco že četrtič v karieri okusil slast igranja na svetovnem prvenstvu, namignil pa je tudi, da bi utegnil v prihodnje celo podreti rekord Lotharja Matthausa in Antona Carbajala, ki sta na mundialu nastopila petkrat. »Nadaljeval bom z igranjem nogometa na najvišji ravni, saj se fizično in psihično počutim odlično. Torej igral bom na prihajajočem svetovnem prvenstvu in verjetno tudi na naslednjem, ko bom star 37. Nekateri nogometaši so na mundialu igrali tudi z 42 leti, torej morda lahko igram tudi še na naslednjih dveh prvenstvih po Braziliji,« pravi Eto'o.