"Messi ni le najboljši igralec tega trenutka, ampak je najboljši nogometaš v vsej zgodovini nogometa. Od vseh igralcev, ki sem jih imel priložnost gledati, je zame Messi absolutno najboljši, o tem sem bil vedno prepričan in tako še vedno mislim brez kakršnih koli dvomov. Cristiano Ronaldo je trenutno očitno na vrhu, je številka ena, ampak iz nogometnega gledišča je Messi pred njim," je dejal Enrique.

Ronaldo je v Fifinem izboru letos prepričljivo premagal oba izzivalca Messija in Nemca Manuela Neuerja ter pobral še tretjo zlato žogo za najboljšega nogometaša leta na svetu. A za stratega Barcelone, kljub letošnjemu izboru, ni dvomov, kdo je v rivalstvu Ronaldo-Messi boljši.

Čeprav je v zadnjih tednih veliko govora o napetosti med prvim zvezdnikom katalonskega nogometnega velikana in trenerjem, je možnost, da bi se Argentinec lahko poslovil od Barce, Enrique zanikal in medijem že v začetku meseca zatrdil, da je Messijeva prihodnost v blaugrani in da Barcelona niti ne razmišlja o ekipi brez Messija, kaj šele, da bi kaj takšnega načrtovala.