Katalonski nogometni velikan svoje ekipe ne bo mogel krepiti z novimi igralci do januarja 2016. Pred dnevi je mednarodno športno razsodišče v Lozani (CAS) zavrnilo pritožbo na kazen Mednarodne nogometne zveze.

Fifa je Barco kaznovala, ker je aprila lani njeno vodstvo podpisalo pogodbe z desetimi mladoletnimi nogometaši iz tujine. Zato ji je prepovedala aktivnosti v dveh prestopnih rokih, ji izrekla ukor in naložila kazen v višini 375.000 evrov.

Katalonci se ne bodo smeli okrepiti ne v aktualnem prestopnem roku, ki se je začel 1. januarja, ne v poletnem, ki se bo končal avgusta.

Enrique: To je imenitna priložnost za naše mlade igralce

A trener »blaugrane« Luis Enrique je prepričan, da kazen in prepoved kupovanja igralcev njegovi ekipi ne bosta škodila. Meni, da ima klub dovolj močno zaledje v lastnem mladinskem pogonu, tako da bodo pri blaugrani brez težav premostili oba prestopna roka brez zunanjih okrepitev.

"Seveda bi si želeli drugačno odločitev. Toda kar je, je, in moramo se sprijazniti s tem. Imamo dovolj močno ekipo, po drugi strani pa bo to imenitna priložnost za naše mlade igralce," je dejal strateg katalonske ekipe pred nadaljevanjem sezone.

Enrique dokazuje, da uveljavljanje mladih ni samo teorija, ampak pri njem deluje v praksi. Odkar je prevzel Barco, je v moštvu ponudil priložnost več mladim nogometašem iz lastne šole, trije, Munir El Haddadi, Sandro Ramirez in Sergi Samper, pa so jo tudi odlično izkoristili.

"Na naši akademiji so igralci, ki so zelo dobri in bi lahko naredili še korak naprej. Dejstvo, da ne smemo podpisovati novih pogodb, pa jim bo odprlo vrata v člansko ekipo," pravi Enrique.