Ne bo presenetljivo, če bo Džeko po koncu letošnje sezone poleti zapustil Manchester, saj je zanimanje zanj pokazalo že kar nekaj evropskih velikanov, najbolj pa po njem povprašujejo v Italiji. Po Juventusu je sedaj interes pokazal tudi milanski Inter, ki aktivno išče naslednika 33-letnega Diega Milita, ki se mu pogodba izteče leta 2014, ko se bo verjetno tudi poslovil od igranja na najvišjem nivoju.

Italijanski mediji pa tudi pišejo, da prestop za Milančane ne bo lahek zalogaj, saj naj bi moral Inter za bosanskega napadalca Cityju odšteti okoli 30 milijonov evrov odškodnine, pripravljen pa je lahko tudi na visoke finančne zahteve Džeka, ki trenutno v Angliji zasluži 6 milijonov evrov na sezono.

Prestop pa bi utegnil še pred dogovarjanjem o številkah pasti v vodo, če se Interju ne bi uspelo uvrstiti v ligo prvakov, kjer manjka že letos, kajti Džeko si tudi v novem klubu želi igrati v najmočnejšem klubskem tekmovanju. Inter si po nedeljskem porazu v Vidmu (0:3) s Fiorentino deli četrto mesto v serie A, za tretjim, ki še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov, pa zaostaja dve točki.