Brazilska nogometna zveza (CBF) je v tem tednu že naredila prvo čistko in se vsem sodelavcem zdaj že nekdanjega selektorja Luiza Felipeja Scolarija zahvalila za sodelovanje, odločitev o novem prvem strokovnem možu pa prestavila na naslednji teden.

Predsednik CBF Jose Maria Marin je priznal, da potekajo intenzivni pogovori z več kandidati. O imenih ni želel govoriti, je pa brazilska zveza že sprejela prvo pomembno kadrovsko potezo, saj je skrb za koordinacijo nogometnih selekcij prevzel Gilmar Rinaldi. Brazilski mediji so zapisali, da je nekdanji vratar in član izbrane vrste iz leta 1994, ki je v ZDA osvojila naslov svetovnih prvakov, dober prijatelj Dunge, ki je bil tedaj kapetan selecaa.

Dunga je med letoma 2006 in 2010 že vodil brazilsko izbrano vrsto, po porazu v četrtfinalu svetovnega prvenstva pred štirimi leti v Južnoafriški republiki proti Nizozemski pa je ostal brez dela. Med njegovim selektorskim mandatom je Brazilija leta 2007 osvojila južnoameriško prvenstvo in pokal konfederacij leta 2009 ter skupno dosegla 42 zmag in 12 neodločenih izidov ter doživela šest porazov.

Brazilija je na letošnjem svetovnem prvenstvu na domačih tleh pogrnila po celi črti. Selecao je osvojil četrto mesto, a na polfinalni tekmi proti Nemčiji izgubil kar z 1:7, na tekmi za tretje mesto proti Nizozemski pa z 0:3.