Hude obtožbe na račun Evropske nogometne zveze (Uefa) je Çakar skušal v živo demonstrirati v eni izmed športnih oddaj. Po mnenju upokojenega sodnika se je Uefa s tem namenoma želela izogniti medsebojnim tekmam evropskih velikanov že v četrtfinalu, s čimer bi bili tudi polfinalni pari precej bolj atraktivni.

In kako je po mnenju Turka Uefa dirigirala žreb? Çakar je prepričan, da je to storila s pomočjo žogic, ki so se zatresle, ko so prišle v stik s kovinskim predmetom. Pri nečednosti naj bi med drugim sodeloval tudi nekdanji angleški reprezentant Steve McManaman, ki je v Nyonu vlekel kroglice, pri tem pa si je pomagal s prstanom.

Çakar je svojo teorijo skušal dokazati tako, da je v oddaji tudi sam izpeljal žreb, iz bobna pa mu je uspelo potegniti enake pare, kot jih je pretekli teden nekdanji nogometaš madridskega Reala.

Nenavadno vedenje generalnega sekretarja Uefe

Petdesetletnik, ki je v regularnost žreba podvomil, potem ko je bil ta skoraj identičen tistemu na uradnih vajah, je med drugim opozoril tudi na nenavadno vedenje generalnega sekretarja Uefe Giannija Infantina v času plesa kroglic. Italijana so namreč kamere ujele, ko je v bližini bobna premaknil neznan predmet, s čimer je po mnenju Çakarja aktiviral vibriranje kroglic, sum pa so pri Turkih vzbudili tudi nekatere druge poteze sekretarja.

Na drzne in nadvse resne obtožbe Turkov se Uefa zaenkrat še ni odzvala.