Domžale – Celje (danes ob 14. uri): Če bosta ekipi igrali tako, kot sta večino jeseni, se obeta poslastica za gledalce na tribuni in pred televizijskimi ekrani. Domžalski pragmatizem z jekleno obrambo, taktično disciplino in protinapadi proti celjski mladosti, igrivosti in dirkaškemu nogometu. Kljub napadalnemu slogu je obramba Celja tako trdna kot domžalska – oboji so prejeli le po devet zadetkov. Domžalčani imajo naslov jesenskega prvaka v žepu. Danes bodo oslabljeni za porumenele Skubica, Parkerja (že odpotoval domov in se morda ne bo več vrnil) in Požeg Vancaša. Celjani so v rekordnem nizu neporaženosti že na 21 tekmah, zadnji poraz pa so doživeli julija prav v Domžalah. Naš tip: 0.

Rudar – Zavrč (danes ob 14. uri): Glede na krizo Zavrča je favorit Rudar, a imajo Velenjčani negativno statistiko na medsebojnih tekmah, saj so na šestih zmagali le enkrat. Strelski post Zavrča traja že več kot 300 minut, šef Miran Vuk pa množično odpušča igralce. Petim je že pokazal izhodna vrata, da bodo pozimi prišli cenejši, mlajši in višji s Hrvaške. Naš tip: 1.

Luka Koper – Olimpija (danes ob 16. uri): Po blamažah v prejšnjem krogu, ko so oboji zaradi podcenjevanja tekmeca izgubili z najslabšima kluboma lige, so v obeh taborih skoraj izredne razmere. To je tekma, v kateri bo odločala psihološka trdnost ekipe, zato sta trenerja Alen Ščulac in Darko Karapetrović pred velikim izzivom. Trdnost položaja obeh trenerjev spomladi na klopi je odvisna od današnjega razpleta. Tekma ima dodaten naboj zaradi velikega rivalstva med predsednikoma klubov Antejem Gubercem in Izetom Rastoderjem. Koper bo očitno stavil na osvojitev slovenskega pokala, v katerem se je uvrstil v polfinale. Na Bonifiko se januarja, kot vse kaže, vrača ob koncu poletja odpisani Goran Galešić, ki so ga že videli na Obali, nujno potrebujejo vratarja in kakovostnejšega trenerja. Prihodnost Olimpije je odvisna od volilne skupščine, na kateri dosedanji vladar in plačnik pogona Izet Rastoder verjetno ne bo imel hude konkurence v protikandidatih. S predlagano spremembo statuta v smeri privatizacije kluba bi še okrepil svoj položaj in povečal moč odločanja tistih, ki vlagajo denar. Naš tip: 0.

Maribor – Kalcer Radomlje (danes ob 16. uri): Mariborčanom očitno zmanjkuje energije, zato so se med tednom proti Krki mučili za napredovanje v polfinale pokala. Radomlje so nujna tekmovalna obveznost za potrditev drugega mesta po jesenskem delu in ogrevanje za sredo, ko jih v Ljudskem vrtu čaka zadnja tekma skupinskega dela lige prvakov s Schalkejem, ki bo odločila o tem, če bodo prezimili v Evropi. Ko so bile Radomlje že povsem odpisane, so se vrnile v boj za obstanek z zmago proti Kopru. A za novo senzacijo v Ljudskem vrtu realno nimajo možnosti. Naš tip: 1.

Krka – Gorica (jutri ob 13. uri): Krka je z dvema zmagama v gosteh zelo popravila svoj položaj, saj je po točkah ujela osmouvrščeno Gorico. Trenutna forma, saj je Krka v sredo dobro igrala v Mariboru v pokalu, postavlja Novomeščane v vlogo favorita. Goričani imajo nekakovosten igralski kader, neustreznega trenerja, saj je Kavčič v mlajših selekcijah delal le rezultat, ni pa vzgajal nogometašev s širokim spektrom znanja. Le vprašanje časa je, kdaj bo konec sodelovanja s Parmo. Naš tip: 1.