30-letni Šuler, ki je za Slovenijo odigral 39 tekem, je bil nazadnje član poljske Legie, s katero pa se je pred dnevi razšel. Izkušeni branilec ni dolgo iskal novega kluba, našel pa ga je kar v domovini. Z Mariborom je podpisal pogodbo do konca sezone 2016/17, ekipi pa se bo pridružil 3. januarja, ko se bodo vijoličasti znova zbrali na pripravah pred drugo polovico sezone.

»Uvrstitev Maribora v spomladanski del evropske lige zame pomeni le še dodatno motivacijo in potrditev, da je bila odločitev pravilna. Vijoličasta barva zame ni neznanka, saj sem v Maribor hodil že kot gledalec, na tekme lige prvakov. Prihajam ob pravem trenutku, motivi in ambicije kluba pa so združljivi z mojimi. Hitro smo našli skupen jezik, saj ko nekdo pokaže toliko spoštovanja, kot sta ga Zlatko Zahovič in Miran Pavlin v vlogi predstavnikov NK Maribor pri pogovorih, ni dileme. Ne spomnim se, da bi se kdaj v karieri tako hitro odločil in bil prepričan, da sem povlekel najboljšo možno potezo,” je po sklenitvi dogovora za spletno stran NK Maribora dejal Šuler.

»NK Maribor ima v športnem delu že vse pripravljeno za nadaljevanje sezone. Želeli smo se okrepiti v obrambi in dosegli namen. Dobili smo reprezentanta Slovenije, ki prinaša izkušnje, igral je v močnih ligah, na svetovnem prvenstvu. Marko Šuler pomeni dodano vrednost ekipi in je prvi v nizu okrepitev, saj je že vse pripravljeno za naslednje poteze. Kot zmeraj,« pa je za spletno stran kluba dejal športni direktor Zlatko Zahovič.