Real se je na gostovanje v Pamplono podal v precej okrnjeni zasedbi, saj je moral zaradi petih rumenih kartonov v prvenstvu včerajšnjo tekmo izpustiti Cristiano Ronaldo, precejšnje preglavice pa je imel Mourinho tudi s sestavo branilske vrste, saj ni mogel računati na usluge osrednjih branilcev Pepeja in Sergia Ramosa.

V precej dolgočasni tekmi z malo priložnostmi na obeh straneh in le tremi streli v okvir vrat (Osasuna 2, Real 1) je Real vseskozi deloval precej nemočno. Motivirani domačini so imeli žogo celo več časa v svoji posesti od uglednih gostov (51:49), ki so se osredotočili bolj na proti napade, iz katerih pa niso supeli resneje ogroziti vrat Osasune.

Pomanjkanja kreativnosti v zvezni vrsti nista rešila niti kasnejša vstopa Kakaja in Mesuta Özila, ki sta zamenjala Angela Di Mario in Luko Modrića, v napadu pa je bil rezervist Karim Benzema enako neviden kot Gonzalo Higuain. Da se bo Real sinoči verjetno ponovno opekel in razjezil svoje zahtevne navijače, je postalo še bolj verjetno, ko je v 76. minuti Kaka dobil svoj drugi rumeni karton na tekmi in moral predčasno z igrišča. Z 10 igralci je bila za nerazpoložene igralce Reala zmaga nedosegljiva.

Na lestvici Real s tekmo več sedaj za drugim Atleticom zaostaja štiri točke, za vodilno Barcelono, ki jo danes čaka tekma z Malago, pa 15 točk. Osasuna je še vedno zadnja, a je z nenadejano točko ujela Deportivo, za Mallorco na varnem 17. mestu pa zaostaja le dve točki.

Mourinho: O tem, kaj se je dogajalo na začetku sezone, ne bom govoril

Čeprav so se španski mediji danes razpisali, da je bila za Real sinoči usodna predvsem odsotnost Ronalda, njihovega daleč najboljšega in najučinkovitejšega igralca, pa Mourinho tega ni želel izpostavljati.

“Dobro veste, da se nikoli v svoji karieri nisem izgovarjal na odsotnost poškodovanih ali kaznovanih igralcev. Tudi danes se ne bom. To ni razlog, zakaj smo tokrat igrali le 0:0,“ je po tekmi dejal strateg Reala, ki je nato novinarjem namignil, da ga nekaj muči glede začetka sezone.

“Zakaj za Barcelono zaostajamo za 15 točk, po nedeljski tekmi pa verjetno celo 18? To je druga zgodba, a o nekaterih stvareh ne mislim govoriti. Tisto, kar se je dogajalo v prvih šestih, sedmih krogih v letošnji sezoni, je posebna zgodba in o tem bom raje tiho. Po tem pa smo imeli slab rezultatski niz, zato so proti nam vsi igrali bolj sproščeno, kar jim je precej pomagalo, nam pa otežilo situacijo. Takšne stvari se v nogometu pač dogajajo, pride do blokade v glavah in ujame te kriza, iz te godlje pa se je potem težko izkopati,“ pravi Mourinho.

Seveda se portugalski strateg ni mogel izogniti vprašanju o Casillasu, ki je po dveh tekmah premora tokrat drugič zapored znova stal med vratnicama. “Odlično je opravil svoje delo na pokalni tekmi proti Celti. Bil je pravi kapetan, imel je pravi profesionalni odnos in vse je storil zelo dobro. Proti Osasuni pa ne vem, če je sploh moral ujeti kakšno žogo. Z njim je vse v redu,“ o vroči temi ni bil preveč zgovoren Mourinho.