Angleški in španski podprvaki so očitno kaj hitro našli skupni jezik, saj so si v roke segli po vsega enotedenskih pogajanjih. Kot poroča nogometni spletni portal goal.com, bosta kluba prestop zvezdnika uradno potrdila v prihodnjih dneh, morda celo v naslednjih 24 urah.

Suareza, ki je z ugrizom italijanskega branilca Giorga Chiellinija dodatno začinil dogajanje na mundialu in si za to prislužil štirimesečno prepoved igranja, naj bi od prestopa ločile le še nekatere formalnosti in zdravniški pregled. Tega bo 27-letnik bržkone opravil kar v rodnem Urugvaju, kjer si nabira moči po izpadu njegove reprezentance s svetovnega prvenstva.

Suarez bo skupaj z Lionelom Messijem in Neymarjem v prihodnje tvoril enega najbolj zvezdniških napadov v zgodovini nogometa. Kljub temu pa bo moral najboljši strelec angleškega prvenstva v lanski sezoni na skupni nastop z južnoameriškima kolegoma še nekoliko počakati, saj mu kazen poteče šele 26. oktobra. Nogometaš v času kazni namreč ne sme trenirati z nobenim klubom, prav tako pa ima prepoved vstopa na katerikoli stadion.

Camp Nou zapuščata tako Sanchez kot Cuenca

Od Camp Noua pa se poslavljata Čilenec Alexis Sanchez in Isaac Cuenca. Barcelona je s 23-letnim Cuenco razveljavila pogodbo in mu dala proste roke pri iskanju novega kluba. Če je verjeti zapisom španskih medijev, bo krilni nogometaš kariero nadaljeval pri povratniku med špansko elito Deportivu iz La Corune.

Bržkone je potrjen tudi prestop Sancheza v Arsenal. Novico so danes že objavili na uradni spletni strani Barcelone, a so jo kasneje umaknili. Nekdanji član Udineseja je topničarje po nekaterih informacijah stal 37 milijonov evrov.