Reprezentanci Hrvaške in Kameruna se bosta v drugem krogu skupine A pomerili v sredo v Manausu, torej selektorja pilita še zadnje detajle v taktični pripravi na pomembno srečanje, kjer oboji potrebujejo zmago, če želijo realno sanjati o osmini finala. Ker je tekma praktično že pred vrati, pa zmanjkuje časa za okrevanje poškodovancev.

Pri obeh ekipah imata težave ravno prva zvezdnika, Luka Modrić in Samuel Eto'o. Če za vezista madridskega Reala v hrvaškem taboru pravijo, da ne gre za hujšo poškodbo gležnja in da bo zato v sredo zagotovo igral, pa so precej manj optimistični Kamerunci, ki bodo verjetno morali zaigrati brez najbolj izkušenega in nevarnega nogometaša.

Sprva je verjetno odsotnost Eto'oja za sredo napovedal selektor Volker Finke, saj napadalec Chelseaja že nekaj dni ni treniral, nato pa se je s podobno izjavo na Twitterju oglasil tudi nogometaš in prav tako potrdil, da mu zdravniki niso prižgali zelene luči za igranje. »Zdravniki so potrdili, da je poškodba prehuda. Najverjetneje ne bom mogel igrati v sredo proti Hrvaški, saj mi poškodovano koleno povzroča prehude bolečine,« je čivknil Eto'o.