»Igrali smo proti Levanteju in trener nam je pred tekmo dejal: 'Danes bomo igrali, skakali, tekmovali in poskušali zadeti. Če damo gol, bo nasprotnik izenačil. Če gol prejmemo, ga bomo dosegli tudi mi. V kolikor bo v 85. minuti izenačeno, rezultata ne bomo spreminjali.' Takrat sta obe ekipi rabili remi, tekma pa se je končala z 0:0. Trener nam je rekel, da ne smemo igrati nezainteresirano. Vse skupaj je bilo naravnost smešno,« je madridskemu dnevniku, ki je danes objavil prvi del pogovorov o nameščanju tekem v Španiji, razkril neimenovani igralec prvoligaškega kluba.

Pod hudim pritiskom tudi trenerji

S podobnimi nečednimi posli pa se ne soočajo le igralci, s hudimi dilemami se soočajo tudi trenerji. »Nisem vedel, če lahko nogometaša uvrstim v prvo postavo, saj sem sumil, da je bil podkupljen. Zaradi tega ne zaupaš polovici moštva. A če namesto standardnih igralcev v ekipo uvrstiš mlajše, te obtožijo, da ne želiš zmagati,« je novinarjem Marce izdal neznani trener.

»V letošnji sezoni je v Rayu Vallecanu z enim od igralcev v stik stopil nekdo iz Mallorce. Nogometaš je nemudoma o tem obvestil svojega trenerja, ki pa je vse skupaj pometel pod preprogo. Sam tega ne bi storil,« pa je zatrdil predsednik enega izmed najboljših klubov v Španiji.