Številni mediji so razmere na tribunah stadiona Hüseyin Avni Aker primerjali kar z vojnimi. Sovražno vzdušje je bilo moč zaznati še pred samim pričetkom srečanja, saj je navijače in vodstvo domačega kluba močno zmotilo, da bo pravico na srečanju delil sodnik Bulent Yildirim, s katerim Trabzonspor nima najboljših izkušenj.

Nogometaši Fenerbahčeja so bili tako na stadionu deležni vse prej kot toplega sprejema, igralci Trabzonspora pa so že po desetih minutah igre navijače začeli naprošati, naj umirijo svoje navijaške strasti. Vse skupaj je bilo zaman, ko je v 23. minuti goste v vodstvo popeljal Emmanuel Emenike, z burnim proslavljanjem zadetka pa je gledalce še dodatno razjezil gostujoči vratar Volkan Demirel. Proti 32-letnemu čuvaju mreže so navijači začeli metati bakle, kamenje in celo železne palice, zato sodniku ni preostalo drugega, kot da tekmo prekine za 15 minut.

Srečanje se je nato nadaljevalo, a ker do umiritve neredov ni prišlo, skupil pa jo je tudi strelec edinega zadetka, sodniku ni preostalo drugega, kot da še pred koncem prvega polčasa odpiska srečanje.