Dinamo je v srce Dalmacije pripotoval z lepo prednostjo 10 točk pred tekmeci iz Splita, zato so bili nogometaši Hajduka pred težko nalogo, saj so nujno potrebovali zmago, s katero bi še lahko poživili zaključek prvenstva, toda Zagrebčani so se kot že tolikokrat v zadnjih letih znova izkazali za pretrd oreh. V 24. minuti je Dinamo z bele točke v vodstvo popeljal Duje Čop, končni izid pa je v 95. minuti tekme s tekom prek polovice igrišča in golom v povsem prazno mrežo postavil Alen Halilović, obetavni 17-letnik, ki po koncu sezone odhaja v Barcelono.

Z zmago je Dinamo 9 krogov pred koncem Splitčanom tako pobegnil za 13 točk, česar v končnici prvenstva verjetno ne bo zapravil, Hajduk pa čaka celo hud boj za drugo mesto, saj ga lahko že danes v primeru zmage proti Slavenu prehiti Rijeka, ki jo vodi Matjaž Kek.

Mamić s svojim šovom zasenčil derbi

Bolj kot z dogajanjem na igrišču in sploh ne presenetljivim razpletom pa se naši južni sosedi danes ukvarjajo z dogajanjem na tribunah, kjer je bil v glavni vlogi kdo drug kot večni provokator Zdravko Mamić. Izvršni predsednik zagrebškega kluba, ki je sicer pred dnevi napovedal slovo od kluba po sezoni, tudi tokrat ni mogel iz svoje kože, saj je na častni tribuni Poljuda uprizoril pravi šov.

Prvič je Mamić stopil na sceno v 65. minuti tekme, ko ni bil zadovoljen z eno od odločitev glavnega sodnika, zato je vstal s stola in glasno kritiziral delilca pravice. Ta poteza je seveda izzvala bučen odziv splitske publike, ki se je odzvala z neodobravanjem in žvižgi. Mamić se v takšnih situacijah počuti zelo domače in nikoli ne zamudi priložnosti, da ne bi še dodatno podžgal Dalmatincev. Tako se je z nasmehom na obrazu obrnil proti gledalcem za svojim hrbtom in v zrak dvigal stisnjene pesti, kar je še bolj razburilo Splitčane, ki Mamića milo rečeno sovražijo.

Nekaj vrst za Mamićem je sedel tudi član nadzornega odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković, ki se je podobno kot večina okoli njega dvignil na noge in Mamića pozval, naj se umiri in usede, v odgovor pa je dobil salvo žaljivk najbolj primitivnega nivoja, ki jih ne bomo ponavljali. Takrat so proti predsedniku Dinama ob glasnih vzklikih »Cigan, cigan!« poleteli številni kovanci in vžigalniki, Pavasović pa se je komaj še zadrževal, da ni izgubil nadzora nad seboj in skočil na Mamića. Nato so vendarle na mesto dogajanja prihiteli policisti, ki so uspeli umiriti situacijo in Mamića pripravili do tega, da se je vrnil na svoje mesto in strasti so se pomirile.

A le za nekaj minut, kajti Mamić je poskrbel še za drugi incident. Po golu Halilovića, ki je dokončno odločil tekmo, se je Mamić odpravil nekaj vrst nižje. Preskočil je ograjo in se odpravil do častne tribune Poljuda ter tam v znak zmagoslavja dvignil roke in ponovno provociral splitsko publiko. Naletel je na besen odziv nekdanjega igralca Hajduka Iva Bega, ki se je z Mamićem zapletel v fizično obračunavanje, ki na srečo ni trajalo dolgo, saj so najbližji uspeli ločiti vročekrvneža, policisti pa so Mamića po hitrem postopku odpeljali stran. Na nespoštljiv izpad predsednika Dinama so se tudi tokrat bučno odzvali tudi gledalci, ki so ga zasuli s kovanci, vžigalniki in steklenicami, ob tem pa jo je skupil tudi marsikateri nedolžen veljak na častni tribuni.

Mamić je očitno pred odhodom iz Dinama (in hrvaškega nogometa?) želel še zadnjič Splitčanom pomahati v slovo, to pa je seveda storil na precej opazen in tipičen Mamićev način.