Real je sicer kar dolgo lomil odpor gostov, saj je prvi zadetek zabil šele v 67. minuti, ko je Carlo Ancelotti že opravil vse tri menjave. Takrat je rezervist Jese Rodriguez podal za vodilni gol Karimu Benzemaju, v nadaljevanju pa je nato dvakrat zadel še prvi zvezdnik ekipe Ronaldo. Portugalec je zadel v 82. in 93. minuti, s tem pa je dosegel mejo 400 doseženih zadetkov v karieri (353 za klube in 47 za portugalsko reprezentanco), za katere je potreboval 653 tekem. Oba gola je posvetil v nedeljo umrli portugalski nogometni legendi Eusebiu.

Eden od zamenjanih igralcev začetne enajsterice pa je bil včeraj tudi Di Maria, ki je ob odhodu z igrišča prejel kar precej negativne reakcije s tribun, saj mu je velik del gledalcev žvižgal, to pa je Argentinca očitno toliko vrglo iz tira, da se je spozabil in navijačem namenil neprimerno gesto, ko se je prijel za mednožje.

Njegova reakcija se je hitro znašla v ospredju zanimanja španskih medijev, sam pa je po tekmi hitel zatrjevati, da ni storil ničesar napačnega in da je vse skupaj napihnjeno. »Nisem storil nobene geste, ki bi jo namenil komurkoli. Le popravil sem si hlačke in tekel z igrišča. Nikoli nisem imel nobenih težav z gledalci, čeprav sem tokrat zaznal, da jih je ob moji menjavi polovica ploskala, polovica pa žvižgala. A z igrišča sem odšel povsem normalno. Ne vem, zakaj se od mene vedno pričakuje nekaj posebnega. Vedno moram pojasnjevati, kaj počnem. A le pri meni je vedno neka zmešnjava, medtem ko se pri vseh ostalih igralcih nikoli ne zgodi nič takega. Vsak dan se borim za mesto v enajsterici Reala, zato me zelo jezi, ko se vedno izmišljajo neke stvari o meni. A ostajam miren, saj vem, da tudi tokrat nisem storil ničesar napačnega,« je po tekmi dejal Di Maria.

Ancelotti: Kdo od nas pa ne dela napak?

O potezi Argentinca so novinarji po tekmi povprašali tudi trenerja Reala, Ancelotti pa je gesto označil za napako, čeprav je ni videl.

»Nisem videl poteze Di Maire. Zamenjal sem ga, ker sem želel v igro poslati sveže igralce. Če je res storil kakšno gesto, jo pač je, zato se ne bo nič zgodilo. To je bila njegova napaka, a kdo od nas pa ne dela napak? Če je na tak način odreagiral na odziv navijačev, je pač storil napako, a življenje teče dalje. Kljub negativnim reakcijam s tribun je poskušal igrati najbolje po svojih močeh, tako kot njegovi soigralci. Včasih so žvižgi s tribun pozitivni, saj se potem igra moštva izboljša, tako je bilo tudi tokrat,« je dejal Ancelotti.