Trener belega baleta Carlo Ancelotti je še pretekli teden trdil, da je bil prav di Maria tisti, ki je zahteval odhod iz kluba. Šestindvajsetletnik je besede stratega zanikal, a namignil, da je razlog za razhod med drugim tudi denar. Nogometaš, ki je bil v finalu lige prvakov izbran za najboljšega moža na igrišču, je poleti zahteval povišico, na kar pa Real ni pristal.

»Na žalost moram oditi, a želim povedati, da to nikoli ni bila moja želja,« je v odprtem pismu, ki ga je objavil španski športni časnik Marca navijače španskega velikana nagovoril di Maria. »Po osvojitvi desetega naslova lige prvakov sem odšel na svetovno prvenstvo, upajoč, da se mi bo klubski odbor oddolžil z gesto. Rečene so bile številne neresnice. Iniciativo, da zapustim klub, so želeli prevaliti name, a ni bilo povsem tako. Na žalost nisem po okusu nekaterih.«

Di Maria je sedaj z mislimi že pri novem klubu, ki sezone ni začel najbolje, zato številni navijači rdečih vragov upajo, da bo prav prihod argentinskega zvezdnika rezultatsko krivuljo obrnil navzgor. »Cenim veliko stvari, ki nimajo nič z denarjem. Upam, da jih uspem najti pri Manchester Unitedu, enemu največjih klubov na svetu,« je še povedal di Maria, ki naj bi ga menda močno ujezilo tudi dejstvo, da je predsednik Reala Florentino Perez poleti zgolj za nakup Tonija Kroosa in Jamesa Rodrigueza odštel kar 100 milijonov evrov.