Čeprav se z nogometnim klubom Sydney FC konec lanske sezone ni uspel dogovoriti za nadaljevanja plodnega sodelovanja, bo napadalec kot kapetan avstralske All Star ekipe sodeloval na sobotni ekshibicijski tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu Juventusu. Kot je najboljši strelec v zgodovini stare dame dejal za avstralske medije, je tudi po prekinitvi pogodbe s Sydneyjem ohranil dobro fizično pripravljenost, saj želi na najvišji ravni igrati še eno sezono.

»Tekma proti Juventusu bo morda moja zadnja v Avstraliji, nikakor pa ne v moji karieri. Še vedno sem v stiku tako s Sydneyjem kot avstralsko nogometno zvezo. Vesel sem, da sem lahko znova tukaj in upam, da bomo v stiku ostali tudi v prihodnje,« je ob vrnitvi v Avstralijo dejal Italijan in razkril, da ima trenutno na mizi ponudbi dveh klubov.

»Sedaj se moram odločiti, katera izmed ponudb je najboljša zame. Še vedno si namreč želim igrati. To je moja strast, ki sem ji pripravljen slediti do svojega devetdesetega leta. Verjamem, da sem dovolj dobro pripravljen, da igram še eno sezono. Vsaj takšni so moji načrti.«

Del Piero, ki je v Torinu preživel kar 19 sezon in za klub na 513 tekmah dosegel 208 golov, je še povedal, da bo nastop na sobotni tekmi zagotovo tudi zelo čustven. »Zelo razburljivo bo zaigrati proti nekdanji ekipi. Ne vem, kaj se bo zgodilo, saj gre za edinstveno situacijo.«

Juventus je v Sydney pripotoval z najmočnejšo postavo, zato se pričakuje, da bodo priložnost za igranje dočakali tudi Patrice Evra, Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon, Carlos Tevez in Paul Pogba.