Italijanski nogometni zvezdnik del Piero, ki je kar 19 let preživel v vrstah Juventusa, bo tako še igral nogomet na profesionalni ravni. Nogometaš, ki je leta 2006 z Italijo postal svetovni prvak, je zadnjo sezono igral v Sydneyju, vendar mu slednji ni podaljšal pogodbe. A Italijan je, kot kažejo poročila, sprejel ponujeni izziv in se bo začasno preselil v Indijo.

Indijski organizatorji tako 39-letnega Italijana že predstavljajo kot člana tamkajšnje super lige. Če poročila ne lažejo, se je Italijan dogovoril za sodelovanje s klubom Delhi Dynamos, s katerim bo zaigral v prvi sezoni novega turnirja, ki se bo začel 12. oktobra končal pa 20. decembra. V tej ligi bosta po trditvah menedžerjev zaigrala tudi 36-letni francoski zvezdnik David Trezeguet in nekdanji angleški reprezentančni vratar zdaj 44-letni David James. Jedro ekip bo ob že odsluženih tujcih, nekateri bodo prekinili svojo zasluženo upokojitev, povsem indijsko.

V super ligi bo nastopilo osem ekip z lastniškimi povezami z velikimi evropskimi klubi. Med njimi je denimo moštvo Atletico Kalkuta, katerega solastnik je španski Atletico Madrid. Lastniško je za klubom Pune City italijanska Fiorentina, Delhi Dynamos pa se je povezal s Feyenoordom. Ta liga bo po vzoru severnoameriške nogometne lige MLS oziroma indijskega prvenstva v kriketu zaprtega tipa.

Nogomet v Indiji vse bolj priljubljen

Velikanska Indija, ki ima več kot milijardo prebivalcev, je presenetljivo nogometni malček na ravni miniaturne Malte, s katero si indijska nogometna reprezentanca deli 150. mesto na Fifini jakostni lestvici. Ne glede na to pa se zlagoma tudi v tej državi zvišuje gledanost nogometa, vse bolj priljubljena postaja angleška premier league, na tej podlagi lastniki domačih moštev pričakujejo, da bo enako priljubljena postala tudi domača liga, prav s takšnimi projekti, kot je "super liga".

V času novega deset tednov dolgega turnirja bo mirovalo indijsko prvenstvo I-league, ki so ga ustanovili leta 2007. Svojo podporo so nogometu izrazili številni zvezdniki filmske industrije Bollywood, denarne vložke pa so primaknili najbogatejši Indijci, ki se nadejajo, da bodo oplemenitili svoje investicije.